«Φωτιά» η βενζίνη στη Χίο καταγγέλλει η Ένωση Καταναλωτών

Τα πιο ακριβά καύσιμα σε όλη την Ελλάδα, έχουμε στη Χίο, σημειώνει η Ένωση Καταναλωτών Χίου ανακοινώνοντας ότι από τη Δευτέρα ξεκινά επαφές για τη διερεύνηση αυτής της κατάστασης με στόχο την “προσγείωση” των τιμών των καυσίμων και στο νησί μας.

“Τη στιγμή που η τιμή διυλιστηρίου(ex factory) για την αμόλυβδη 95 έχει “γκρεμίσει” στο 1€ (προ ΦΠΑ) και  για το Diesel κίνησης στα 0,787€(προ ΦΠΑ)   http://oil.gge.gov.gr/  την ίδια στιγμή που η φθηνότερη τιμή στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αλλού στην   αμόλυβδη είναι 1,270 (με ΦΠΑ 24%) στη Χίο η φθηνότερη είναι 1,580€ (με ΦΠΑ 17% ). Τα ίδιο σκηνικό με το υγραέριο κίνησης να πωλείται στην Αθήνα  0,670€ (με ΦΠΑ 24%) ενώ στη Χίο 1,040€ (με ΦΠΑ17%) . http://www.fuelprices.gr/CheckPrices 
    Σήμερα η Χίος έχει τις ακριβότερες τιμές σε καύσιμα ακόμα και στις τιμές μέσων όρων μακράν από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η υπερβολική για τις μέρες μας εκμετάλλευση των τιμών των καυσίμων και η εναρμονισμένη πρακτική προκύπτει από τους πρατηριούχους η από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών . Το σίγουρο είναι οτι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση να “προσγειωθούν” οι “απογειωμένες “τιμές των καυσίμων στη Χίο στα κανονικά επίπεδα”, αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών στη νανακοίνωση της.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια