Φωτιές ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου το Νοσοκομείο

Μια παραίτηση μέλους της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις… παράπλευρες απώλειες των όσων εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα για την διοίκηση του νοσοκομείου Χίου.

Η κα Μαρία Σαραντινούδη έχει υποβάλει την παραίτησή της από την Ν.Ε. του κόμματος, επικαλούμενη τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο πρόσωπα που θα καλύψουν τις δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

sarantinidou1

Η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύο θέσεις του Δ.Σ. προτείνει κατά σειρά τους κ.κ. Κώστα Αντύπα, συνταξιούχο γιατρό και Νίκο Μονογιούδη, οδοντίατρο, όπως είχαμε γράψει στις 13 Νοεμβρίου 2015, υπό τον τίτλο «Αρχίζει η μάχη των… επιγόνων».

Μειοψήφησε δε η πρόταση της θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Γιώργο Γεωργίτση, συνταξιούχος του ΟΤΕ και τον κ. Ξούρο, πρώην υπάλληλο του Νοσοκομείου και νυν συνταξιούχο.

Η απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την νομαρχιακή επιτροπή, θεωρείται ως «η πέτρα τους σκανδάλου» και ο κύριος λόγος, που οδήγησε την κα Σαραντινούδη στην απόφασή της να παραιτηθεί από το όργανο.

Διατηρεί, ωστόσο, την θέση της συντονίστριας της οργάνωσης Μαστιχοχωρίων του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει εκ της θέσεως αυτής μπορεί να παρακολουθεί – χωρίς δικαίωμα ψήφου – τις συνεδριάσεις της νομαρχιακής επιτροπής.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η παραίτηση της κας Σαραντινούδη, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, όταν το θέμα θα έρθει σε συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι εκκρεμεί η παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Επιτροπάκη, που ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τον ορισμό του διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών και συνάμα αναπληρωτή διοικητή.

Για την συγκεκριμένη θέση έχει θέσει υποψηφιότητα μόνον η κα Ελένη Βουτιέρου, ψυχίατρος στο Νοσοκομείο, ενώ αποσύρθηκαν – τελικά – οι κ.κ. Σπύρος Γανιάρης και Γιάννης Γιαννούλος.