«Φωτιές» στην Νέα Δημοκρατία από την παρέμβαση Γεωργιάδη υπέρ Κάρμαντζη

«Φωτιές» άναψε στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, στη Χίο, η παρέμβαση που ασκεί στις δημοτικές εκλογές ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τάσσεται υπέρ του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ισχυριζόμενος ότι τούτο αποτελεί θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανάρτησή του στο twitter, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου 2019, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Αυτονοήτως η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Χίου στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Καλή επιτυχία Σταμάτη».

Είναι, όμως, γνωστό ότι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή έχει εκδηλωθεί πριν τις εκλογές, είναι ότι το κόμμα δεν παίρνει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου δημάρχου, ενώ έχει με έμφαση επισημάνει ότι κομματική στήριξη δίνει, όπως και έγινε και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μόνον στους υποψήφιους περιφερειάρχες και εν προκειμένω στην κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Υπό αυτές τις συνθήκες το τουίτ του κ. Γεωργιάδη προφανώς εκφράζει την προσωπική του θέση, αφού δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Εκτιμάται ότι η στήριξη αυτή έχει ζητηθεί από το περιβάλλον αν όχι από τον ίδιο τον κ. Κάρμαντζη, ο οποίος και είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές για την θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον νυν αντιπρόεδρό της. Οπότε και θεωρείται ότι έτσι ο κ. Γεωργιάδης «ξεπληρώνει το γραμμάτιο».

Να σημειώσουμε ότι τοπικά η ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, επιμελώς είχε αποφύγει και εν όψει του πρώτου γύρου να πάρει επισήμως θέση είτε υπέρ του κ. Μανώλη Βουρνού, είτε υπέρ του κ. Κάρμαντζη, ενώ το ίδιο έπραξε και σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου 2018, με την ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρεται μόνον στις περιφερειακές εκλογές, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια