Φουλάρισε το Πάτμος – Ασταμάτητες οι αφίξεις

Φουλάρισε το «Νήσος Πάτμος» με 1450 πρόσφυγες και μετανάστες, που αναχώρησαν στις 6 το πρωί για τον Πειραιά, αφήνοντας – ωστόσο – πάνω στη Χίο μερικές ακόμα χιλιάδες.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου 2015, άρχισε η επιβίβαση και το πλοίο αναχώρησε κανονικά στις 6 π.μ., αμέσως με την λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Για σήμερα Παρασκευή είναι ακόμα προγραμματισμένα δύο δρομολόγια, του «Ρόδος», στις 7 το απόγευμα για Πειραιά μέσω Σάμου και το κανονικό δρομολόγιο του «Blue Star 1», στις 11.10 το βράδυ για Πειραιά, τα οποία θα μεταφέρουν σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αποσυμφορώντας τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής τους και δίνοντας μια μικρή ανάσα στη Χίο.

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι προσφυγικές ροές

Βοηθούσης της καλοκαιρίας οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με υψηλούς ρυθμούς. Από το πρωί της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, το λιμεναρχείο Χίου είχε καταγράψει 2.058 πρόσφυγες και μετανάστες σε πλήθος περιστατικών σε όλο το μήκος των ανατολικών ακτών του νησιού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Λιμεναρχείου, οι ροές συνεχίζονται, αλλά εκτιμάται ότι είναι κάπως χαμηλότερες από εκείνες της Πέμπτης.