Φράγμα Λιβανού στο αμαρτωλό παρελθόν του Κόρης Γεφύρι

Ότι ο κόσμος τόχει τούμπανο, το αμαρτωλό παρελθόν του φράγματος Κόρης Γεφύρι, στη Χίο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός φαίνεται ότι το αγνοεί ή το παραγνωρίζει κι έτσι για τον ίδιο δεν έχουν σημασία ιδιαίτερη οι ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου του για το συγκεκριμένο έργο.

Στην σημερινή, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, επίσκεψή του στο φράγμα και σε ερώτηση του astraparis.gr περί της διεξαγωγής έρευνας για τις εν λόγω ευθύνες, ο κ. Λιβανός έσπευσε να κλείσει την πόρτα στο παρελθόν, λέγοντας ότι «το παρελθόν και η διαχείρισή του είναι κάτι το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε κάποια στιγμή. Εμένα μου αρέσει να κοιτάω μπροστά…».

Πρόσθεσε δε ότι «η δέσμευσή μας είναι ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα σαν κι αυτά τα οποία εσείς υπαινίσσεσθε». Αυτό, ακριβώς, που λέμε στην αρχή ότι ο κόσμος τόχει τούμπανο και για τον υπουργό οι ευθύνες για το ημιτελές και προσώρας άχρηστο έργο είναι απλώς υπαινιγμοί.

Της επίσκεψης στο φράγμα προηγήθηκε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Χίου, με την συμμετοχή και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. από την οποία – ωστόσο – δεν κατέστησαν σαφές τι ακριβώς προέκυψε. Μόνον ότι το έργο θα είναι λειτουργικό, δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σε χρήση το 2023 (όλα το 2023, κοσμογονία θα γίνει).

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης επιχείρησε να αναλύσει τα από δω και πέρα τέσσερα βήματα, ήτοι της κοστολόγησης, της έγκρισης χρηματοδότησης, των επιπλέον ενεργειών (ποιές και τι;) και την ολοκλήρωση του έργου. Αυτά, λοιπόν, τα τέσσερα κατά τον κ. Μηταράκη θα μας φτάσουν στο 2023 και το νερό θα τρέχει γάργαρο στα περιβόλια του Κάμπου και στις βρύσες μας!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί, προκειμένου να… ξεκαθαρίσετε από τις δηλώσεις τι θα γίνει, πότε και πώς με το πολύπαθο έργο φράγμα Κόρης Γεφύρι

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια