«Φροντιστήριο» για την φιλοξενία και την δημοκρατία στο δημαρχείο

Για την αξία της φιλοξενίας και τα ιδεώδη της δημοκρατίας μίλησε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς σε μαθητές από το 3ο δημοτικό σχολείο Χίου καθώς και από σχολεία της Πολωνίας, Ιταλίας, Τουρκίας και Αγγλίας.

Οι αρχαίοι Έλληνες, πρόσθεσε, πίστευαν ιδιαίτερα στην ιδέα της φιλοξενίας και την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς). Γι’ αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά.

Ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Αλέκος Αντωνίου, τόνισε την σημασία του προγράμματος όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς.

Οι ξένοι μαθητές με την συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Χίου, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ευρισκόμενοι στην χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος ERASMUS+.

Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι του προγράμματος και της φιλοξενίας, ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου κ. Μιχάλης Μελαχροινούδης και η υποδιευθύντρια κα Δέσποινα Αρμενάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το 3ο δημοτικό σχολείο Χίου, στην παρούσα κινητικότητα συμμετέχουν 10 εκπαιδευτικοί και 15 παιδιά από 4 χώρες, την Αγγλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενούνται από οικογένειες του σχολείου, όπως αντίστοιχα φιλοξενήθηκαν πέρσι μαθητές και μαθήτριες από το 3ο δημοτικό σχολείο στην Ιταλία και την Πολωνία και όπως πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Αγγλία τον Φεβρουάριο του 2019.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια