Φταίει ο κορονοϊός ή το «κράξιμο», ματαιώθηκε η συναυλία Αργυρού

Έπιασαν τόπο από τον τάφο οι κατάρες του… Παβαρότι κι η Χίος έχασε την… μοναδική ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει τον τραγουδιστή των μπουζοκομάγαζων της παραλιακής, της λουλουδοκατάστασης και των πιατικών Κωνσταντίνο Αργυρό, στην πολυδιαφημισμένη συναυλία που είχε οργανώσει για τις 8 Αυγούστου 2020 ο δήμος Χίου.

Με ανακοίνωσή του, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, ο δήμος ενημερώνει ότι «αποφάσισε σε συνεννόηση με των γνωστό καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Αργυρό, την αναβολή της προγραμματισμένης συναυλίας στις 8 Αυγούστου».

Επικαλείται δε την έντονη ανησυχία για την μη τήρηση των υψηλών μέτρων ασφαλείας που επιτάσσει η περίσταση έναντι του κορονοϊού και επιφυλάσσεται για την διεξαγωγή της συναυλίας σε μελλοντική ημερομηνία όταν θα το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ο δήμος ισχυρίζεται ότι υπήρχε τεράστια εκδήλωση ενδιαφέροντος «και ο κίνδυνος συνωστισμού εξαιτίας της δημοφιλίας του συγκεκριμένου καλλιτέχνη δύναται να προκαλέσει δυσκολία στην ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας και στη μη τήρηση των απαιτούμενων μέτρων και αποστάσεων ασφαλείας».

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μάλλον μειωμένο ενδιαφέρον, ενδεχομένως λόγω του φόβου του κορονοϊού και έτσι υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις μικρής προσέλευσης και συνακόλουθα οικονομικής αποτυχίας της συναυλίας, κάτι που δεν θα το… άντεχε ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος είχε ήδη εισπράξει ένα «κράξιμο» για την επιλογή του συγκεκριμένου αοιδού.

Το κενό της συναυλίας Αργυρού ο δήμος Χίου υπόσχεται ότι θα καλύψει με άλλες μουσικές εκδηλώσεις με τοπικούς καλλιτέχνες, δεδομένου – μάλιστα – προσθέτουμε εμείς – της εικαζόμενης συνέχισης της απαγόρευσης και κατά τον μήνα Αύγουστο των πανηγυριών!