Γαστρονομικός προορισμός με διεθνή εμβέλεια η Χίος

Στη μοναδική φυσιογνωμία της Χιώτικης κουζίνας, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με την ιστορία του τόπου, θα στηριχτεί όλη η προσπάθεια για τη διαμόρφωση και προβολή της Χίου σε ανταγωνιστικό brand γαστρονομικού τουρισμού με διεθνή εμβέλεια.

Τα παραπάνω τόνισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης διαμόρφωσης και προβολής της Χίου σε ανταγωνιστικό brand γαστρονομικού τουρισμού με διεθνή εμβέλεια, η οποία πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον μελετητή, κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη, ο οποίος ανέλυσε τα έως τώρα συμπεράσματα της μελέτης. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στα εξής:

– Διεθνείς Τάσεις και Κριτήρια επιλογής επισκέπτη

– Εμπλεκόμενοι, Συνταγές και Πρώτες ύλες

– Όραμα, Αποστολή και Υπόσχεση Μάρκας

– Positioning και Βασικές Αρχές

– Κοινά – στόχος

– Κεντρικό Αφήγημα (Story telling)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Α. κ. Νίκος Νύκτας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι : “Eίναι πολύ σημαντικό για την Π.Β.Α. να  προχωρήσει αυτό το project ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή και την αποδοχή όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών, γιατί μόνο τότε μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας και φυσικά εφόσον εφαρμοστούν με συνέπεια και εντιμότητα όσα συναποφασίσουμε”.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου CHIOS CHANDRIS, που παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό με ευγενική χορηγία της επιχείρησης. Παρευρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Π.Β.Α. κ. Λεωνίδας Αθηνάδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας και ο υπεύθυνος γαστρονομίας του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Γιώργος Πάσσας,  οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια