Γάτες οι Αλβανοί κλέφτες, λαγωνικά οι Χιώτες αστυνομικοί

Καρέ καρέ, τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκαν στα ίχνη των δυο Αλβανών διαρρηκτών, ξεδίπλωσαν οι ο διοικητής ασφαλείας Χίου κ. Βυζανιάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου κ. Δημήτρης Αυγερινός, και ο περιφερειακός Διευθυντής Βορείου κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Με μεθοδολογία που παρέπεμπε σε αστυνομική ταινία οι δυο Αλβανοί ήρθαν στη Χίο, στις 8 Αυγούστου 2019 κι αμέσως επιδόθηκαν σε μια σειρά κλοπών σε όλη τη Χίο από Καρδάμυλα μέχρι Καλλιμασιά και Καταρράκτη κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες και μετά από διαπίστωση ότι τα σπίτια στα οποία έμπαιναν ήταν άδεια.

Όπως είπε ο περιφερειακός διευθυντής ο οποίος κατ΄επανάληψη εξήρε την αποτελεσματικότητα και την σωστή δουλειά της ασφάλειας Χίου που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών, οι δυο δράστες στάθμευαν το αυτοκίνητο λίγο μακρύτερα από τις οικίες και κατόπιν το χρησιμοποιούσαν ως μέσω διαφυγής. Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες έμπαινε στα σπίτια και ο άλλος έκανε τον τσιλιαδόρο.

Οι αστυνομικοί αφού απέκλεισαν τους συνήθεις υπόπτους μόνιμους κατοίκους της Χίου, στράφηκαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν έρθει στο νησί με πλοίο και προφανώς μέσω αυτής της οδού θα διέφευγαν.

Έτσι συνδυάζοντας στοιχεία και πληροφορίες οδηγήθηκαν στο λιμάνι όπου εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα και τους δυο Αλβανούς.

Το παπούτσι

Η επιτυχία της Ασφάλειας κρίνεται ακόμη πιο σημαντική από το είδος των δραστών που συνελήφθηκαν. Πρόκειται για επαγγελματίες, που δεν άφηναν δακτυλικά αποτυπώματα σε κανένα από τα σπίτια τα οποία άνοιξαν. Το μόνο που εντόπιζαν οι αστυνομικοί ήταν ένα αποτύπωμα παπουτσιού. Το συγκεκριμένο παπούτσι βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Φύλλο και φτερό

Τους δράστες εντόπισαν οι άντρες της ασφάλειας στο λιμάνι λίγο πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Αμέσως τους οδήγησαν στην αστυνομία, και κάνοντας φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο, εντόπισαν κρυμμένα επισταμένα, μέσα σε κάλτσες σε σημεία του αυτοκινήτου όπως τα φανάρια και τα κολωνάκια , τα κλοπιμαία.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν είχαν διαρρήξει συνολικά 14 σπίτια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή κ.ά., εκτιμώμενης συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ., ενώ από την αστυνομία διερευνάται αν συνδέονται οι δυο δράστες με άλλες ανεξιχνίαστες κλοπές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια