Γενεές 14 περνάει ο Σκούφαλος τον Μαλαφή, από την Αμανή και την Ομηρούπολη μέχρι την υποδοχή Μητσοτάκη στη Χίο

Ολομέτωπη επίθεση εξαπολύει κατά του δημάρχου Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή όσα – σύμφωνα με την καταγγελία της – διαδραματίσθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Η ΛΑΣ καταγγέλλει προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής της κ. Μάρκου Σκούφαλου, ενώ χαρακτηρίζει θέατρο του παραλόγου όσα ακούστηκαν από τον δήμαρχο στην διάρκεια της συνεδρίασης.

Τον κατηγορεί δε για τα έργα και τις ημέρες του ως δήμαρχος Αμανής και Ομηρούπολης, ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, αλλά και για την υποδοχή που επεφύλαξε στον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, «κατά την οποία ανέλαβε το ρόλο του “παρουσιαστή”-βαστάζου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το πλήρες κείμενο της σημερινής – Κυριακή 26 Μαΐου 2024 – ανακοίνωσης της ΛΑΣ έχει ως εξής:

Σε «θέατρο του παραλόγου», μετατράπηκε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με ευθύνη του δημάρχου των Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Με προσωπικές επιθέσεις, ψέματα αοριστολογίες και τα γνωστά “άρπα κόλλα” που καταντούν και επικίνδυνα, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και των άλλων παρατάξεων, με αφορμή  την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία ανέλαβε το ρόλο του «παρουσιαστή»-βαστάζου, την απεμπόληση της ευκαιρίας για διακανονισμό με την κτηματική υπηρεσία των αυθαιρεσιών στο παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου και αλλού, πλην του Λιμενικού Ταμείου, για τον χωρισμό  σε τρεις δήμους, τους αμιαντοσωλήνες κ.λπ.

Μίλησε για τα “πετσωμένα” ΜΜΕ, υπονοώντας και  αυτά  της Χίου, για παράκεντρα που δήθεν υιοθετούμε την κριτική τους στην δημοτική αρχή, ξεχνώντας ότι ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος και υπουργός της Ν.Δ., που μοίραζε την πίτα της προπαγάνδας και ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είναι σημαίνον στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος.

Απέδωσε ευθύνες και στη Λαϊκή Συσπείρωση για τα διαχρονικά προβλήματα της Χίου και την ερήμωση της υπαίθρου, ο άνθρωπος που ήταν 8 χρόνια δήμαρχος Αμανής, 4 χρόνια πρόεδρος της ΤΕΔΚ και 4 χρόνια στην Ομηρούπολη, όντας ένας κυβερνητικός παρατρεχάμενος της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε της Ν.Δ., είτε του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνος για το χάλι, τόσο στη Βόρεια Χίο, όσο και στην Ομηρούπολη.

Τη μία του έφταιγε η κτηματική υπηρεσία, που δεν ξέρει τι λέει, την άλλη οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας που «κόντυναν», όπως είπε, το κολυμβητήριο, υπονοώντας αυθαιρεσίες και «σκάνδαλα» και φυσικά η ΛΑΣ και ο επικεφαλής της, που φέρονται «αστικά» και θα το πληρώσουν εκλογικά, λες και κάνουμε καριέρα στον δήμο, όπως ο ίδιος.

Τρικυμία εν κρανίω;

Δεν υπάρχουν αυτά στην πολιτική!

Υπάρχει, όμως, η υπηρέτηση πολλών αφεντάδων του κεφαλαίου και της νέας αυλής της δημοτικής αρχής, υπάρχει το άγχος των «εξετάσεων» προς την κυβέρνηση, για να δείξουν πόσο καλά και υπάκουα παιδιά είναι, υπάρχει η ανακολουθία με τα όσα προεκλογικά έλεγε και έταζε η δημοτική αρχή, υπάρχει η αδυναμία υπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και σεβασμού του δημόσιου χρήματος που ματώνει ο ελληνικός και χιώτικος λαός να το δημιουργήσει, γι΄ αυτό και βαφτίζουν το κρέας ψάρι, όπως γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις, που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των οικονομικών τις βαφτίζει  “προσφορές”, αντί των δημόσιων διαγωνισμών, υπάρχει το παραμάγαζο που λέγεται ΑΟΤΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Στη συζήτηση για τη ΔΙΑΝΟΧ, αν και για πρώτη φορά έγινε μία λεπτομερής ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου του Δ.Σ., δείχνοντας την κορυφή του παγόβουνου μίας απαράδεκτης διαχείρισης από την προηγούμενη διοίκηση της τότε δημοτικής αρχής, που αποδεικνύει ως αδήριτη ανάγκη τον διαχειριστικό έλεγχο, έτσι όπως  αποφάσισε ομόφωνα το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και προεκλογικά ήταν στην ατζέντα της σημερινής δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος φάνηκε να βρίσκεται σε τροχιά κωλοτούμπας, για να «μην τρέξει αίμα», όπως είπε, στην ουσία για να συνεχίσει η δημοτική αρχή των Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια πολιτική με άλλα μέσα.

Ως ΛΑΣ ξεκαθαρίσαμε, ότι παρόλο που δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και στα ελεγκτικά όργανα του αστικού κράτους και στις κανονιστικές τους διαδικασίες, θα στηρίξουμε την όποια πρωτοβουλία διαχειριστικού ελέγχου, ακριβώς γιατί είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε την νοοτροπία και πολιτική των εκάστοτε κυβερνώντων, που γεννά τα σκάνδαλα και την κακοδιαχείριση. Άλλωστε, με την αναφορά μας ως ΛΑΣ στην επιθεώρηση εργασίας, συμβάλλαμε να μειωθεί το φαινόμενο να «δανείζει» η ΔΙΑΝΟΧ εργαζόμενους στον δήμο και μάλιστα της επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη παροχή στοιχείων, όταν της ζητήθηκαν. Πρόστιμο από τις τσέπες μας, φυσικά.

Κλείνοντας, δεν μας ξενίζουν όλα τα παραπάνω, γιατί είναι φαινόμενα σήψης της πολιτικής διαχείρισης των κυβερνήσεων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που σε συνεργασία με το τοπικό τους πολιτικό προσωπικό και με πρόσχημα τη λαϊκή συναίνεση, δυναστεύουν τη ζωή μας.

Πρέπει, λοιπόν, να τους δοθεί απάντηση με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις επικείμενες  ευρωεκλογές, που θα έχει αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα.