Γενικό προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ, για συμμετοχή σε απεργία και συγκέντρωση

Ως μια ακόμα προσπάθεια διαφοροποίησης του κόμματος από την κυβέρνηση αποτελεί η γενική πρόσκληση που απευθύνει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στην συγκέντρωση της πλατείας Βουνακίου.

«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους», τονίζει στην ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου.

Επισημαίνει δε ότι «σήμερα εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.