Για εσωκομματικό κρυφτούλι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μηταράκης

Σήκωσε το γάντι ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης και απάντησε στην επίθεση του έτερου βουλευτή του νομού του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, επιστρέφοντάς του την έκφραση περί θυμηδίας, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εσωκομματικό κρυφτούλι».

«Εάν κάτι προκαλεί θυμηδία στην υπόθεση της επένδυσης στα Κεραμεία αυτή είναι οι παλινωδίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τα συνεχιζόμενα ψέματα, η πλήρης άγνοια των διαδικασιών από τα στελέχη του και το εσωκομματικό κρυφτούλι που συνεχίζουν να παίζουν ορισμένοι», τονίζει στην δήλωσή του ο κ. Μηταράκης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται και στην διαχρονικά στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη επένδυση, επισημαίνοντας ότι «πριν από μερικές εβδομάδες, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ενταχθεί η επένδυση στο fast track γιατί αυτή είναι μια αντισυνταγματική διαδικασία. Σήμερα ισχυρίζονται τα ακριβώς αντίθετα. Ότι η επένδυση θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους!».

Υποστηρίζει, επίσης, την στάση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα, τονίζοντας ότι «το έργο ωρίμασε επί των κυβερνήσεων της ΝΔ. Όμως, η διάλυση της Βουλής πριν από ένα χρόνο και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν επέτρεψε την άμεση συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, με αποτέλεσμα να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος. Τόσο χρειάστηκε για να προσγειωθεί στην πραγματικότητα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να εναντιώνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, που του προσάπτει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, η απάντηση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Είναι αυτονόητο ότι ο δικός μου ρόλος δεν είναι αυτός του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και δεν τον διεκδικώ. Θα μπορούσε αυτόν τον ρόλο να τον έχει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αντί να μαθαίνουμε τα νέα της Χίου από τα Αθηναϊκά μέσα. Το γεγονός ότι επέλεξαν να είναι άφαντοι από τα δρώμενα της Χίου δεν μπορούν να το χρεώνουν στη Ν.Δ. και σε εμένα προσωπικά. Και εν πάση περιπτώσει εάν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνεται άνετα και κρύβεται από τους πρώην συντρόφους του που πήγαν στην ΛΑΕ, ας μην εμπλέκει σε αυτήν την ανούσια ιδεοληπτική διαμάχη τη Νέα Δημοκρατία».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης αναφέρεται, απαντά και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου, ενώ η ανακοίνωση επί του θέματος έγινε από τον βουλευτή Χίου του κόμματος κ. Μιχαηλίδη, το όνομα του οποίου ουδαμώς αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.