Για εξωραϊσμό της πολιτικής της Ε.Ε. στο προσφυγικό η Γιόχανσον στα νησιά

Να μην δημιουργηθούν στα νησιά κέντρα – φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την επίσκεψη της κας Ίλβα Γιόχανσον σε Σάμο και Λέσβο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν τα ακόλουθα:

«Ο ερχομός της επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στα νησιά της Σάμου και της Λέσβου έχει ως στόχο να εξωραΐσει την βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. στο θέμα του προσφυγικού.

Τα λόγια και οι υποσχέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι κανονισμοί του Δουβλίνου, η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και το νέο σύμφωνο για την μετανάστευση της Ε.Ε., μετατρέπουν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, ότι με τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων εργαζομένων δημιουργούν κέντρα – φυλακές. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικές επεμβάσεις, προκαλούν τα κύματα των προσφύγων. Δεν μπορούν να κρύψουν τις αρνητικές συνέπειες τόσο στο λαό των νησιών, όσο και στους πρόσφυγες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου είναι απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Καταψήφισε πρόσφατα το νέο σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε. στο περιφερειακό συμβούλιο. Είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων νησιωτών που και σήμερα 29 Μάρτη βγαίνουν στους δρόμους με αιτήματα:

  • Να μην είναι τα νησιά μας αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπων ξεριζωμένων από τους πολέμους και την φτώχια.
  • Να μη φτιαχτούν στα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Κανένα ΚΥΤ κλειστό ή ανοικτό. Να κλείσουν όλα τα hot spot.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά μας προς τις χώρες προορισμού τους.
  • Να αποσυρθεί το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της Ε.Ε. Κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, καθώς και κάθε άλλης συμφωνίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Αγλαΐα Κυρίτση και οι κ.κ. Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής και Στυλιανός Σταμούλος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια