Για… νιχιλισμό κατηγορεί τον Βουρνού η Σύμπραξη Δημιουργίας

Την ανάγκη να απαντήσει σε όσα της καταμαρτυρεί περί λήθαργου και στασιμότητας η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία για τη Χίο, αισθάνθηκε η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, χωρίς – ωστόσο – όπως προκύπτει κατωτέρω να προσθέτει κάτι θετικό στην ουσία του διαλόγου ή να απαντά  επί της ουσίας.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση – απάντηση της παράταξης του δημάρχου Σύμπραξη Δημιουργίας, η οποία για να μην θεωρηθεί ότι ουδέν συνεισφέρει, λανσάρει τον όρο… νιχιλισμός (μηδενισμός):

«Είναι πρωτοφανής η κακόβουλη, ανυπόστατη και μηδενιστική επίθεση του κ. Βουρνού και των συν αυτώ στον δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Είναι ο ίδιος, βέβαια, ο κ. Βουρνούς, ο ταξιδευτής των πέντε χρόνων που εν όσω απουσίαζε, έθετε σε αυτόματη λειτουργία τον δήμο, με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν τεράστια προβλήματα και παθογένειες. Δυστυχώς, καθώς φαίνεται βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία πτήσης και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Χίος αλλάζει καθημερινά, δυναμικά και προοδευτικά, όσα εμπόδια και να βάλουν, και εκείνος και οι λοιποί συνοδοιπόροι του, όσο κοντή μνήμη και να έχουν, όσο απίστευτο θράσος και αν πλαισιώνει τον λόγο τους. Από την άλλη, βέβαια, κατανοούμε – όχι μόνο εμείς – αλλά κυρίως ο λαός της Χίου – την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν κάπως την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου.

Με αλλεπάλληλα ρεσιτάλ μηδενισμού, γκρεμίσματος, ισοπέδωσης επιχειρούν
– δυστυχώς – να πείσουν ότι έχουν λόγο και άποψη, υποτιμώντας όχι μόνο το έργο που συντελείται από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή, αλλά και την κρίση όλων των ανθρώπων του νησιού μας, οι οποίοι γίνονται κοινωνοί του. Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο ότι δεν βγαίνουν σε καλό. Το πολιτικό μίσος, η ρητορική του χάους και ο νιχιλισμός είναι ξεπερασμένες πρακτικές απομόνωσης και αφανισμού από τους πολιτικούς χάρτες των ανθρώπων που ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν να αποβούν χρήσιμοι.

Εμείς, με λύπη και κατανόηση τους αφήνουμε στην κρίση των ανθρώπων της Χίου και συνεχίζουμε το δικό μας δρόμο δημιουργίας, χτίζοντας τη νέα Χίο!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια