Για προσφυγικό και τουρισμό, συζήτησαν η περιφερειάρχης και ο Γερμανός πρέσβης

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό κύμα, που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συζήτησε η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Peter Schoof, χθες το απόγευμα, στο γραφείο της, στην Μυτιλήνη.

Η κα Καλογήρου ζήτησε την οικονομική και υλικοτεχνική συνδρομή, καθώς και την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποσυμφόρηση των νησιών, την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως αντιστάθμισμα στην αναπτυξιακή επιβάρυνση των νησιών και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, τα οποία – άλλωστε – είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο Γερμανός διπλωμάτης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πρόθεση της χώρας του να συνδράμει στα αιτήματα της Περιφέρειας.

Συζήτηση έγινε και για θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία και ειδικότερα για τις προοπτικές αύξησης των εξαγωγών των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου στη Γερμανία, αλλά και την τουριστική προβολή των νησιών. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές σε θέματα ενέργειας.