Για συνδικαλιστικές διώξεις καταγγέλλουν τον Μηταράκη οι συμβασιούχοι ασύλου

Απεργία διαρκείας κήρυξε από την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 και μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για την απόλυση 16 συμβασιούχων της υπηρεσίας ασύλου κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι από την ανανέωση των συμβάσεων για 629 συμβασιούχους, που έχει υπογράψει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, έχουν εξαιρεθεί 16 συμβασιούχοι, τους οποίους «θεωρεί άχρηστους και μη παραγωγικούς και ότι από 1η Μαΐου τους καθιστά άνεργους στο σκληρό εργασιακό περιβάλλον που ήδη διαμορφώνονται μέσα στις συνθήκες της πανδημίας».

Το Σωματείο κάνει λόγο για στοχοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων και σημειώνει ότι πρόκειται για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στην υπηρεσία το 2014 και 2015, ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ., έμπειροι/ες υπάλληλοι και πιστοποιημένες/οι εκπαιδεύτριες/ες.

«Η απόφαση του υπουργού κ. Μηταράκη, ειδικά αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ερμηνευτεί παρά ως ενόχληση για αυτή τη μνήμη που οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας μεταφέρουν. Η υπουργική απόφαση εξαίρεσης τους/ις στοχοποιεί ξεκάθαρα και τους/ι τιμωρεί για τη συνδικαλιστική τους δράση, με αποκορύφωμα στοχοποίησης την απόλυση της προέδρου του ΣΕΣΥΑ, αποδίδοντας στις απολύσεις σαφή χαρακτήρα συνδικαλιστικής δίωξης».

Το Σωματείο με την κήρυξη της απεργίας διεκδικεί την ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων, δηλώνοντας τη αλληλεγγύη του σε όλους που πλήττονται από τις εκδικητικές μη ανανεώσεις συμβάσεων, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Τι υποστηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

«Ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα» επικαλέσθηκε ο κ.Μηταράκης για την μη ανανέωση των συμβάσεων για αριθμό συμβασιούχων, στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων εργαζομένων της υπηρεσίας ασύλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργεια μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια