Για τις γυναίκες της Ροζάβα: Προβολή στο Αντίβαρο την Κυριακή 2 Φλεβάρη

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Jiyan’s Story» για τον αγώνα των γυναικών ανταρτισσών στις κούρδικες περιοχές της Βόρειας Συρίας προβάλει στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44) την Κυριακή 2Φεβρουαρίου 2020 με προσέλευση από τις 19.30.
Το «Αντίβαρο» (https://www.facebook.com/antivaro.chios/), στην οδό Καλοπλύτου 44, θα είναι ανοιχτό, όπως κάθε Κυριακή, από τις 18.30 για καφέ, τσάι και συζήτηση για τα τρέχοντα, ενώ η προβολή θα ξεκινήσει μια ώρα αργότερα
Η είσοδος θα είναι φυσικά ελεύθερη, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα (για να αγοραστούν τρόφιμα)  για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο γι αυτό και καλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί ένα πακέτο ρύζι ή φασόλια ή πλιγούρι (όχι ζυμαρικά/μακαρόνια,  φακές μόνο κόκκινες, όχι ρούχα)
Λίγα λόγια για το Jiyan’s Story
Η επιτυχημένη αντίσταση εναντίον της πολιορκίας του ISIS («Ισλαμικό Κράτος») στο Kobane, όπου το εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό των γυναικών μαχητών προκάλεσε την προσοχή του κόσμου, βρέθηκε στο προσκήνιο της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Ωστόσο, η σημασία της “Επανάστασης των Γυναικών” δεν συνίσταται μόνο στην καταπολέμησή του ISIS από πλευράς τους, αλλά έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πείραμα ριζοσπαστικής δημοκρατίας που βασίζεται σε πλουραλιστικές, συμμετοχικές και οικολογικές αρχές.  Η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτού του πειράματος είναι ο κεντρικός ρόλος που οι γυναίκες ενεργά διαδραματίζουν  στην κοινωνική αλλαγή.
Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιάς γυναίκας πρωταγωνίστριας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια αυτής της αντιστασιακής, γυναίκας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικητής τάγματος, το δημιουργικό ντοκιμαντέρ Jiyan’s Story προσπαθεί να διερευνήσει τις πιθανότητες ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά τις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.
Η ταινία υπόσχεται να γίνει ένας εκ των έσω προσωπικός απολογισμός των γεγονότων στη Βόρεια Συρία, μια ενδοσκοπική εξερεύνηση μιας κοινωνικής αναταραχής ιστορικής σημασίας. Ενα ντοκιμαντέρ που φωτίζει το θάρρος, τη συμπόνια, την εξαιρετική δύναμη του χαρακτήρα και την ισχυρή δυνατότητα συμβολής των γυναικών στον κόσμο του αύριο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια