Για το «11» το… καλό, το προσφυγικό, έχει «λύση» η «Χίος μπροστά»

Με ένα γενικόλογο και αόριστο κείμενο παρουσιάζει τι; 11+1 – όπως λέει – αρχές του ο συνδυασμός – θυγατρική της επιτροπής των ανωνύμων, της αυτο«Χίος μπροστά», με το μοναδικό σημείο, όπου υπάρχει σαφήνεια να αποτελεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στην θέση 11, λοιπόν, του κειμένου η παράταξη – έχοντας προφανώς κεφαλαιοποιήσει την πείρα της των τριών τελευταίων ετών αντιπροσφυγικής δράσης και ξενοφοβικής συμπεριφοράς της – παραθέτει όχι μόνο διαπιστώσεις, αλλά και την «λύση», η οποία είναι: Επιδιώκουμε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα να μην επιβαρύνει και να μην υποβαθμίζει τη ζωή ούτε των κατοίκων, ούτε των προσφύγων και μεταναστών. Ως λύση θεωρούμε την απλή καταγραφή και ταυτοποίηση με ολιγοήμερη παραμονή. Δικαιούμαστε και θα διεκδικήσουμε ίσες ευκαιρίες και ισόνομη μεταχείριση με αντίστοιχες περιοχές, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη.

Μέσα από αυτή την γενική αναφορά η θυγατρική της επιτροπής των ανωνύμων, της αυτοαποκαλούμενης «παγχιακή επιτροπή αγώνα», επιχειρεί να σβήσει όλα όσα κατά καιρούς έχει διακηρύξει, έχει οργανώσει, έχει καθοδηγήσει και έχει πράξει και τα οποία έφεραν τη Χίο διεθνώς δακτυλοδεικτούμενη για ξενοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Είναι προφανές ότι ουδείς θα ξεχάσει τις προτροπές για αποτροπή των προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα, για τον εξοβελισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία, για την παρεμπόδιση κάθε προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στην ΒΙΑΛ, για τον ανένδοτο με τα… πασσαλάκια και μια σειρά άλλων δράσεων, κρυφών και φανερών.

Σήμερα, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι λογικό να θέλει να ρίξει τους τόνους, προσδοκώντας στην υφαρπαγή ψήφων, και καλοπροαίρετων και καλόπιστων πολιτών, έχοντας να επιδείξει ως μοναδική της δράση ως οντότητα και σύμπραξη ανθρώπων ετερόκλητης πολιτικής προέλευσης, το προσφυγικό, όπου και επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο επιχειρησιακός βραχίονας είναι πάντα εδώ

Ταυτόχρονα, σε ένα… παράλληλο σύμπαν η μητρική – επιχειρησιακός βραχίονας υπενθυμίζει ποιοι είναι και πού στοχεύουν, αναφερόμενη με ανακοίνωσή της στις εξελίξεις και τις διαδικασίες δημιουργίας νέου hot spot στην Σάμο, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο, ανεπαρκές, όπου διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιδιώκει δε και μας καλεί αυτή η διαδικασία να μας προβληματίσει, αποφεύγοντας να πει καθαρά τι προτείνει: Να παραμείνει έτσι ως έχει η κατάσταση σε βάρος προσφύγων και τοπικού πληθυσμού, για να καρπωθούν οι ξενοφοβικές ρατσιστικές φωνές της Σάμου και όχι μόνον τις συνέπειες της σημερινής αθλιότητας;

Το ίδιο μας λέει και για τη Χίο, που από τη μια ζητά να κλείσει η ΒΙΑΛ και από την άλλη κατηγορεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, επειδή ψάχνει να βρει νέο χώρο για το hot spot, αφού – όπως είναι γνωστό – ο δήμος Χίου έχει κινήσει τις διαδικασίες έξωσης. Το πού θα πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες, έστω και για την ολιγοήμερη παραμονή τους στο νησί, όπως προτείνει η θυγατρική της «Χίος μπροστά», ούτε κουβέντα. Εκτός κι αν θέλουν να ξαναβρεθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους της Χίου, στον δημοτικό κήπο, στο ΔΗΠΕΘΕ, στην Σούδα, για να βρει την ευκαιρία να σηκώσει εκ νέου ψηλά την… σημαία της και να επιβιώσει πολιτικά σε βάρος των προσφύγων μεταναστών και της Χίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια