Γιάννης Μαλαφής: Ανοικτοί σε συνεργασίες με κοινό παρονομαστή το καλό της Χίου

Τη Χίο της διαφάνειας, της σωστής διαχείρισης, της ανάπτυξης και της προόδου υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2023 προχώρησε στην ανακήρυξη του συνδυασμού του, “Χίος για όλους” και της επίσημης υποψηφιότητας του για δήμαρχος Χίου.

Στα τέσσερα χρόνια στασιμότητας για τον τόπο μας, αναφέρθηκε ο κ. Μαλαφής ρίχνοντας τα βέλη του στη σημερινή δημοτική αρχή αναφορικά με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την εξυπηρέτηση ημετέρων, την εφαρμογή πολιτικών ξεπερασμένων που βασίζονται στις πελατειακές σχέσεις και στις εξυπηρετήσεις.

“Την τελευταία 4ετία είδαμε τη Χίο χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό να πηγαίνει βήματα πίσω και για αυτό αποφασίσαμε να βγούμε εμείς μπροστά και οφείλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της αδιαφάνειας, της κακοδιαχείρησης και της στασιμότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μακρυά από τις πολιτικές του χθες, η δική μας παράταξη βρίσκεται στην κατεύθυνση της κοινής λογικής, μιλάμε με θετική ενέργεια και αυτός είναι ο λόγος που ήρθαν κοντά μας νέα παιδιά γεμάτα αγάπη για τον τόπο μας και με όρεξη για δουλειά.

Είμαστε μία παράταξη ανεξάρτητη και δημοκρατική, απέναντι σε παραγοντισμούς και δουλείες”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του, ιεραρχώντας τις  ως εξής:

“Ο χωροταξικός σχεδιασμός

Το νερό, για το οποίο υποστήριξε ότι θα ακολουθήσει την πολιτική που είχε σχεδιάσει ο Γιώργος Καλουτάς

Η εγκατάλειψη των χωριών μας και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού μας και των μοναδικών προϊόντων μας

Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, της Ομηρικής του κληρονομιάς  των θρησκευτικών μας μνημείων και των αγίων μας
Η στήριξη προς τους ομογενείς μας είναι κάποιες από τις προτεραιότητες μας.
Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι ένα, αν το νησί μας θα πάει μπροστά και θα διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει ή θα συνεχίσει την ασταθή πορεία του προς ένα αβέβαιο μέλλον” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαλαφής υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι θέλει ακηδεμόνευτη την αυτοδιοίκηση και ως εκ τούτου δεν αναμένει να “ασχοληθεί” με το χρίσμα του υποψήφιου δήμαρχου στη Χίο, συμπλήρωσε ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και ανοικτός σε συνεργασίες με όλους τους συνδυασμούς με ζητούμενο το καλό του τόπου, χωρίς να χρειάζεται στήριξη από κόμμα άλλα έχοντας τη στήριξη της κοινωνίας.

Αναφορικά με το προσφυγικό τόνισε ότι, σε επίπεδο ΕΕ οι εντολές και οδηγίες  έχουν αλλάξει, οι δομές τύπου ΒΙΑΛ ή και μεγαλύτερες θεωρούνται ξεπερασμένες και ότι ο συνδυασμός του στηρίζει σταθερά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή υπερδομής,   η οποία είναι σε ισχύ χωρίς καμιά τροποποίηση.

Ο κ. Μαλαφής ξεκάθαρα τοποθετήθηκε κατά της συνένωσης των δήμων και της μετατροπής της Χίου σε ένα δήμο και υποστήριξε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί και ο νόμος δεν τροποποιηθεί,  το μοντέλο διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει θα είναι σαν να ήταν η Χίος χωρισμένη σε τρεις δήμους.

Η παρουσίαση έγινε μπροστά σε πολυπληθές κοινό αποτελούμενο από νέους, από μεγαλύτερους σε ηλικία και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και από άτομα που έχουν πρωταγωνιστήσει και συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια, όπως ο κ. Γιώργος Χαλκιάς, ο. Γ. Κερμπάτσος, η Βιβή Ποταμούση, ο Μ. Αγγουλές, ο Λ. Χρύσης, ο Ν. Καρασούλης κ.αλ..

Αναφορικά πάντως με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου.