Γιάννης Μαλαφής: Είμαστε λίγοι και αναλώσιμοι

Την επίταξη ιδιωτικών κλινικών άμεσα και όχι τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην υγεία ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιάννης Μαλαφής σε δηλώσεις του, με αφορμή την Πανελλαδική Μέρα  Δράσης για την Υγεία.

Ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι το μοντέλο της Ιταλίας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος και για αυτό η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές λόγω έκτακτων συνθηκών.

“Τα παραδείγματα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δείχνουν ότι είναι αποτυχημένες πρακτικές. Είδαμε στην Ιταλία τα αποτυχημένα μοντέλα των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Θα πρέπει όπως γίνεται σε όλες τις έκτατες ανάγκες, όπως αυτή τη στιγμή καταστρέφονται όλοι οι έμποροι και όλες οι τάξεις, κάθονται στα σπίτια τους, θα πρέπει να επιταχθούν τα πάντα για τη δημόσια υγεία. Να επιταχθούν τα πάντα για τον κοινό σκοπό.” , ανέφερε ο κ. Μαλαφής συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου  είναι δραματική και αν συνεχιστεί οι γιατροί θα αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλο.

“Η κατάσταση εδώ είναι δραματική. Εξακολουθούν μετά από χρόνια να μας φορτώνουν την πρωτοβάθμια φροντίδα του προσφυγικού, χωρίς να συγκινείται κανείς.Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που διαχειρίζονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια του προσφυγικού και να δώσουν χρήματα στην υγεία. Όπως πάει το πράγμα θα μας αρρωστήσουν όλους. Είμαστε τόσοι λίγοι και αναλώσιμοι που ήδη άρχισε το πανηγύρι, μια μια οι κλινικές θα κλείνουν και ήδη έκλεισε η πρώτη.  Όποιος αρρωστήσει θα κλείνει μια πόρτα στο νοσοκομείο της Χίου. Το σύστημα λειτουργεί για μια νόσο. Έχουν πάει στην άκρη οι καρκινοπαθείς και άλλες ασθένειες και όλα επαφίονται στο φιλότιμο των γιατρών και του προσωπικού” κατέληξε ο κ. Μαλαφής.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια