Γιάννης Ραγκούσης: Επιτακτική ανάγκη οι εκλογές (βίντεο)

«Επιτακτική ανάγκη για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ώστε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο που έχει πάρει η κυβέρνηση χωρίς φρένα. Αν δεν αλλάξει αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση, αφού εν πολλοίς είναι αποτέλεσμα των επιλογών της. Πιστεύουμε και δικαιωνόμαστε καθημερινά ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή εκλογών για να μπορέσει να σχηματιστεί, εφόσον το επιλέξει ο λαός, μια προοδευτική κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, με τη συνεργασία και συμπαράταξη αυτού του τόξου που εμείς ορίζουμε ευρύτερα αντιπολιτευτικό δημοκρατικό που ξεκινά από την αριστερά και φτάνει μέχρι το προοδευτικό κέντρο».

Τα παραπάνω δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2022, στο δημαρχείο Χίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Πειραιά κ.  Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης βρέθηκε στη Χίο στα πλαίσια της προσυνεδριακής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και από τη συντονίστρια του κόμματος κα Βάσω Μιχαλακοπούλου.

Αναφέρθηκε στην καθημερινότητά και τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν οι πολίτες υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, στην οικονομία, όπου τα μεγέθη είναι χειρότερα από εκείνα τα οποία παρέλαβε, παρά τον πακτωλό χρημάτων από την Ε.Ε., στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση, υποστηρίζοντας ότι μόνο με τη διεξαγωγή εκλογών και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης από την κυβέρνηση πολιτική,  θα αλλάξει η κατάσταση, αλλιώς θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες για τους πολίτες.

Στην ίδια ρότα ο βουλευτής Χίου κ. Μιχαηλίδης προέβλεψε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποστήριξε ότι υπεύθυνη για την έκρηξη ακρίβειας είναι η κυβέρνηση και οι επιλογές της, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που θα κάνουν απαγορευτική την δυνατότητα των πολιτών να ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νησιά μας, υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση κάνει τον τροχονόμο στις εξελίξεις” και “το μόνο αντίδοτο είναι η ανατροπή της”.

Πρόταση συνεργασίας

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. θα διατυπωθεί με ακρίβεια και σαφήνεια όσο οδεύει προς το συνέδριο και η συνεργασία απευθύνεται σε όλα τα κόμματα από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης τονίζοντας ότι η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε ακυβερνησία αντίθετα όλα τα δεινά της χώρας έγιναν με ενισχυμένη αναλογική ενώ με την απλή αναλογική και τη συνεργασία η χώρα βγήκε από το μνημόνιο.

Ιστορικό οξύμωρο

Η κυβέρνηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης τονίζοντας ότι αυτό πλέον καταγράφεται και δημοσκοπικά αλλά και από την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού που ήδη έχει ξεκινήσει και μιλά για συνεργασία. «Μόλις προχθές ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να μιλήσει για κυβέρνηση συνεργασίας. Όταν ένας πρωθυπουργός έλεγε αυτοδυναμία ή χάος, πλέον η μεταστροφή του δείχνει κατάρρευση».

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για την διακυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία πήρε μια χώρα που μόλις είχε βγει από τα μνημόνια για πρώτη φορά, έχοντας λόγω κορονοϊού άρση των δημοσιονομικών περιορισμών και την “προίκα” του ταμείου ανάκαμψης με 32 δισ. ευρώ και «έχει το θράσος, ενώ έχει τινάξει στον αέρα δημοσιονομικά τη χώρα σε σχέση με το 2009, να κουνά το δάκτυλο στους προηγούμενους».

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο να ωφεληθεί μπορεί από το συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2022, καταδίκασε την ρουσφετολογική λογική με την οποία κυβερνά η Ν.Δ. και την έχει πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, αφού αυτή ήταν που τον οδήγησε στη χρεωκοπία.

Τέλος, χαρακτήρισε “πολιτική τιμή” το αίτημα για άρση ασυλίας του κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για τα γεγονότα στον καταπέλτη του Πελαγίτη, λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα άλλο από το να στηρίζει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον της Χίου, ενώ για το προσφυγικό και οι δυο επαναδιατύπωσαν ότι στηρίζουν την άποψη του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου για την δημιουργία μια μικρής δομής καταγραφής και ταυτοποίησης.

“Έχουν εκτεθεί κατάφωρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Νότης Μηταράκης και βρίσκονται κατάφωρα ενάντια στην τοπική κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Χανδρής θα πραγματοποιηθεί ομιλία-συζήτηση με θέμα «Αλλαγή κυβέρνησης – Νέα αρχή», ενώ νωρίτερα το μεσημέρι της ίδια μέρας ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.