Γιώργος Κλιαμενάκης: Μόνο για το συντριβάνι θα τους ξαναψηφίσετε;

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Κλιαμενάκη. Την χαρακτηρίζει ανίκανη και άσχετη, υποστηρίζοντας ότι λόγω παραλείψεων έχουν χαθεί σημαντικά έργα και χρηματοδοτήσεις από τον δήμο ενώ σημειώνει πως, όσα έργα προχωρούν βασίζονται σε μελέτες προηγούμενων δημοτικών αρχών.

“Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/09/2022 σε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για το έργο του Κήπου, ομολόγησαν ότι χάθηκαν 3,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Αποτέλεσμα, ο Δήμος Χίου να πάρει λιγότερα τη νέα περίοδο κατά 3.8 εκατομμύρια ευρώ. Δεν χάθηκε μόνο αυτό, επιβαρύνονται νέα προγράμματα ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο δρόμος Ιωάννου Χρήστου 1.655.000 €, δρόμος Κώμη – Λιλικά 605.000 €, αγροτική οδοποιία 1.000.000 €. Ο Δήμος Χίου είναι ο μοναδικός στο Βόρειο Αιγαίο που δεν υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα αγροτική ανάπτυξης του Υπουργείου.

 Δεν είναι μόνο αυτά, έπεται και συνέχεια, επειδή πρέπει να λέγονται αλήθειες σας παραπέμπω σε συνεντεύξεις Δημάρχου και Ξενάκη στις ημερομηνίες 18/11/2020 και 23/09/2020. Βέβαια πρέπει να λέγεται και αλήθεια, όλα τα έργα που διαφημίζουν κανένα δεν είναι δικό τους. Είναι μελέτες και εξασφαλισμένες πιστώσεις από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Όπως: 

 1. Αντιπλημμυρικά (Καλοπλύτου – Μεστών)
 2. Γήπεδα Καλλιμασιάς, Καρδαμύλων, Εφήβου, Αγ. Γεωργίου
 3. Κολυμβητήριο
 4. Ανάπλαση Κώμης
 5. Δρόμος Κώμη- Λιλικά
 6. Ιωάννου Χρήσου
 7. Αγροτική οδοποιία
 8. Βιολογικοί
 9. Ανάπλαση Κήπου
 10. Σχολεία
 11. Ανάπλαση Βούρειου – Λειβάδια
 12. REX
 13. Κλειστό Καρδαμύλων
 14. Λιμάνι Καρδαμύλων
 15. Δρόμος Καλουτά
 16. Ανάπλαση Κέντρου πόλης Χίου Open Mall (1,5 εκατομμύριο ευρώ)

 Ερώτηση, δεν έχουν κάνει τίποτα και μόνο με το σιντριβάνι θα τους ξαναψηφίσετε;

 Μόνο ψέματα και φωτογραφίες, διορισμοί παιδιών και λοιπών συγγενών, αναθέσεις σε γαμπρούς, ξαδέλφια και κουμπάρους. 

 Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ανικανότητα και ασχετοσύνη.

 Η Χίο μας θέλει άλλο μοντέλο διοίκησης και να έρθει μια Νέα Εποχή για τον τόπο, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στους νέους με αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες στον έμπορο και τον επαγγελματία.

Καλώ τους νέους, τους ανιδιοτελείς πολίτες, αυτούς που αγαπάνε τη Χίο. Όχι άλλο στον καναπέ, να πάρουν μέρος, να γίνουν ενεργοί πολίτες για το μέλλον τούτου του τόπου. Ραντεβού στις 08/10/2023. Όλοι μαζί για την ανάπτυξη, όχι στις φωτογραφίες και ψέματα, όχι στην οικογενειοκρατία”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια