Γιόρτασαν τα ελευθέρια οι Πυργούσοι της Αττικής

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αποθέωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στη φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η εκδήλωση του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ, για τα 110 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της Μυροβόλου Χίου.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα. Ο Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς με την ομιλία του”από τη σφαγή στην απελευθέρωση”, και ο Πυργούσης ηθοποιός Γιάννης Τσικής διαβάζοντας κείμενα εποχής, καθήλωσαν το κοινό σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, σε συνδυασμό με την  Χιώτισσα Αμαλία Αυγουστάκη που ερμήνευσε μοναδικά , τα τραγούδια του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τους συνεργάτες της, Γιώργο Ζαρρή και Παναγιώτη Μαραγκό.

Ο ερευνητής Παναγιώτης Καπάτος, έκανε αναφορά στην ανταλλαγή επιστολών του τελευταίου Τούρκου Διοικητή Ζιχνή Μπέη με τον  Κεφαλλονίτη Γεώργιο Μολφέτα..

Η πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου απηύθυνε χαιρετισμό και τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την “Μυριανθισμένη γη…της Χίου” και ευχαρίστησε τους συντελεστές  της εκδήλωσης  και τον κόσμο για την παρουσία του.

Χαιρετισμό  για την απελευθέρωση επίσης,απηύθυνε και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, εξυμνώντας τη Χίο και το Πυργί.

Η Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου, αποθεώθηκε χορεύοντας Χιώτικους παραδοσιακούς χορούς, με τις πλουμιστές Πυργούσικες φορεσιές.

    

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια