Γιορτάσθηκε η μέρα της αστυνομίας και τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου

Γιορτάσθηκε σήμερα, Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019, η «Ημέρα της αστυνομίας» και τιμήθηκε παράλληλα η μνήμη του προστάτη του σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Το πρωί ετελέσθη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου στην Μυτιλήνη, έδρα της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της διεύθυνσης αστυνομίας Λέσβου, αλλά και σε ιερούς ναούς στις έδρες των διευθύνσεων αστυνομίας Χίου και Σάμου, αντίστοιχα, ενώ ακολούθως αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και αστυνομικό προσωπικό και πολίτες, ενώ ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου ταξίαρχος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς παρέστη στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην έδρα της διεύθυνσης αστυνομίας Σάμου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε επίσης, κατά τις τελευταίες ημέρες, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της σώματος. Σημειώνεται ότι οι μισές από τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν, πρόκειται να διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια