Γιορτάζουν οι πρόσκοποι

Τη λήξη της επετειακής χρονιάς για τα 110 χρόνια του Χιακού Προσκοπισμού γιορτάζουν οι Χιώτες Πρόσκοποι σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, στις 19.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η προσκοπική ιστορία του νησιού και οι δράσεις των προσκόπων ανά τα χρόνια.

Θα ακολουθήσει η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για το καλό του χρόνου και θα απονεμηθούν:

1) το μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας στην Περιφερειακή Εφορεία Χίου. Το μετάλλιο αυτό αποτελεί την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμεται σε προσκοπικές Εφορείες και Συστήματα τα οποία έχουν περισσότερα από εβδομήντα πέντε έτη συνεχούς, ευδόκιμης λειτουργίας.

2) το Προσκοπικό παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, στον Βίκτωρα Μπουμπάρη. Το παράσημο αυτό αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση των Προσκόπων και απονέμεται σε εξέχοντα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Προσκοπισμό.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Ξενοφώντας Σπιταδάκης και ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Σταύρος Δημητρόπουλος, που θα κάνουν και τις παραπάνω απονομές.