Γιορτές αλληλεγγύης από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων

Κοντά στον συνάνθρωπο με πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης βρέθηκε όλη η οικογένεια των Ναυτοπροσκόπων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όλα τα μέλη των ναυτοπροσκόπων δραστηριοποιήθηκαν και κατάφεραν να κάνουν πράξη τη δέσμευση για μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα και βιώσιμη.

Αρχικά, γονείς και παιδιά συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα που παραδόθηκαν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χίου για να διατεθούν όπου χρειάζεται.

Παράλληλα τα Λυκόπουλα  (παιδιά ηλικίας 7- 11 ετών) φιλοτέχνησαν με τα μικρά τους χεράκια κάρτες με ευχές για νοσούντες με Covid, καθώς και τους γιατρούς και νοσηλευτές που τους φροντίζουν με στοργή, κατόπιν αιτήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του  Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Παράλληλα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δε δίστασαν να χαρίσουν τα παιχνίδια που συγκέντρωσαν, και να τα παραδώσουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χίου προκειμένου να μοιραστούν όπου είναι απαραίτητο.

Τέλος, οι Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) συγκέντρωσαν τρόφιμα , παιχνίδια και κάρτες που φιλοτέχνησαν μια προς μια, για κάθε παιδί ξεχωριστά που φιλοξενείται στην Κιβωτό του Κόσμου – Αιγαίου. Μια δομή που μεταξύ άλλων βασίζει την εύρυθμη λειτουργία της στην πολύτιμη εθελοντική στήριξη και προσφορά!