Γλυκό τριαντάφυλλο

Τα τριαντάφυλλα είναι στις δόξες τους αυτήν την περίοδο γι αυτό και είναι η κατάλληλη εποχή για το αγαπημένο γλυκό τριαντάφυλλο.

Υλικά

300 γρ ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα

1 κουτ. σούπας  ξινό

1200 γρ  ζάχαρη

200 ml Χυμό λεμονιού

600 ml νερό

Εκτέλεση 

  1. Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε το άσπρο μέρος στη βάση του ροδοπέταλου.
  2. Τοποθετούμε τα ροδοπέταλα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα πλένουμε προσεκτικά δύο φορές. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και κατόπιν τα ζυγίζουμε.
  3. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το ξινό σε αρκετό νερό και τοποθετούμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα να σκεπαστούν από το υγρό. Αφήνουμε για μια ώρα και στραγγίζουμε.
  4. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα με διπλό πάτο τοποθετούμε εναλλάξ τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Αφήνουμε 2-3 ώρες.
  5. Φέρνουμε την κατσαρόλα σε θερμοκρασία βρασμού προσθέτοντας το νερό και το λεμόνι.
  6. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα ροδοπέταλα (όχι να λιώσουν) και να δέσει το σιρόπι μας. Εγώ δουλεύω με θερμόμετρο και εμπειρικά. Έτοιμο ήταν όταν το θερμόμετρο έδειχνε 105 βαθμούς.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια