Γονείς και εκπαιδευτικοί σε κοινό μέτωπο για τις ελλείψεις στα σχολεία

Πρόσκληση στην αυριανή, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, αγωνιστική κινητοποίηση που συνδιοργανώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απεύθυναν εκ νέου σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου κ. Γιώργος Αμπαζής και ο κ. Γιώργος Πατεριμός, εκπροσωπώντας τους γονείς με παιδιά στην ειδική εκπαίδευση.

Σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα τις ελλείψεις στο ειδικό σχολείο και με έκδηλη την αγωνία για το μέλλον των παιδιών αυτών, των οποίων οι ανάγκες είναι σαφώς πολλαπλάσιες, δήλωσε την συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία και μισή το μεσημέρι της Τρίτης. Υπενθύμισε δε ότι ακόμα και σήμερα τα παιδιά εκεί στερούνται καθηγητές, όπως είναι οι ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και λοιπές ειδικότητες και συνάμα την ελπίδα μιας όσο το δυνατόν αυτόνομης διαβίωσης όταν οι γονείς τους δεν θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν στην καθημερινότητα τους.

Μαζί του και ο κ. Αμπαζής, ο οποίος – περιγράφοντας τις ελλείψεις στα σχολεία – έφερε ως παράδειγμα την εκπαίδευση στις Καρυές, όπου στο τετραθέσιο σχολείο λείπουν δύο δάσκαλοι (ο ένας για την λειτουργία του ολοήμερου), υποβαθμίζοντας έτσι την λειτουργία του σε τριθέσιο.

Παράλληλα, εκεί μετά την διαπίστωση οι αρμόδιοι έστειλαν μία εκπαιδευτικό, η οποία σε είκοσι μέρες δικαιούται άδεια εγκυμοσύνης, την ώρα που ακόμα μία έχει ζητήσει μετάθεση στη Βολισσό!

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο νηπιαγωγείο του χωριού, όπου αντί για δύο δασκάλες υπάρχει μόνο μία, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ολοήμερο.

«Αν δεν κλάψει το μωρό , η μάνα δεν θα το ταΐσει», τόνισε ο κ. Αμπαζής, καλώντας όλους τους γονείς και τους μαθητές να δώσουν δυναμικό «παρών».