Γραφτείτε, γραφτείτε, λέει ο Μηταράκης, πώς να γραφτούμε αφού δεν υπάρχει!

Άνευ αντικειμένου φαίνεται να είναι η προτροπή του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη προς τους γονείς μαθητών των Καρδαμύλων για εγγραφές στο Β΄ τμήμα οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε να φέρει εις πέρας.

Με έγγραφό της η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Ευτυχία Βλυσίδου προς την περιφερειακή διεύθυνση Βορείου Αιγαίου επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία του σχολείου, 2 μαθητές έχουν εκφράσει την επιθυμία να εγγραφούν στο τμήμα του τομέα Β΄ Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Οι μαθητές είναι η Μαθιούδη Αγγέλα και ο Κύλης Στέφανος.

Ωστόσο, επειδή έχει ανασταλεί η λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα για το σχολικό έτος 2019-2020, δεν είναι δυνατή η εγγραφή των συγκεκριμένων μαθητών στο Myschool».

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης δεν χάνει την ευκαιρία να περάσει στην επίθεση κατά του συναδέλφου του, τονίζοντας σε σχόλιό του ότι «από γκάφα σε γκάφα ο κ. Μηταράκης. Προτρέπει τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους σε τμήμα που δεν εμφανίζεται στο myschool! Επιστροφή στην κανονικότητα του παραλόγου». 

Στο σχόλιο του κ Μιχαηλίδη απαντά ο κ. Μηταράκης, ο οποίος αναφέρει ότι «πέρσι, επί ΣΥΡΙΖΑ, αρχές Σεπτέμβρη εκκρεμούσαν 15 τμήματα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο παρέμειναν σε εκκρεμότητα 3 ολιγομελή τμήματα, τα οποία αφορούσαν 14 μαθητές. Ίσως το ξέχασε ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Φέτος, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς εγκρίθηκαν 10 από τα 11 ολιγομελή τμήματα, ενώ εκκρεμεί μόνο ένα, με έναν μαθητή, και οδεύουμε προς τη λύση και σε αυτήν την περίπτωση. Δικαίωμά του είναι να σχολιάζει αλλά να μην ξεχνά».