Γύρισαν την πλάτη στον Μηταράκη οι δικηγόροι της Χίου

Ακριβώς τους μισούς δικηγόρους απ΄ όσους ζητούσε, με την προκήρυξη που πουλούσε ως ρουσφέτι στους δικηγόρους της Χίου, βρήκε τελικά για το μητρώο εισηγητών – βοηθών χειριστών ασύλου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Με την εν λόγω προκήρυξη, μαζί με άλλη μία, που είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, ο κ. Μηταράκης ζητούσε 20 δικηγόρους, αλλά τελικά κατέθεσαν αίτηση μόνον 15 και εξ αυτών η προς τούτο συσταθείσα επιτροπή επέλεξε τους 10, καθότι οι άλλοι είχαν κάποιες ελλείψεις στα δικαιολογητικά τους.

Τις προσεχείς ημέρες και φυσικά εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν οι δικηγόροι της Χίου που θα εγγραφούν στο σχετικό μητρώο, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει αν η προκήρυξη θα επαναληφθεί, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος από την προκήρυξη αριθμός των 20 δικηγόρων για τη Χίο.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη προκήρυξη που αφορά την συμπλήρωση του μητρώου δικηγόρων με πέντε από τη Χίο, για παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες διεθνή προστασία, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια