Η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης

“Ο λαός είναι κουρασμένος και φαίνεται στη μεγάλη δημοσκόπηση που γίνεται στα καφενεία, στα σούπερ μάρκετ, στα μαγαζιά στις αγορές,  στα σπίτια μας μέσα στο τραπέζι της οικογένειας μια οικογένειας που την τρίτη εβδομάδα του μήνα πλέον δεν έχει χρήματα για να κινηθεί. Εκεί φαίνεται η αντίδραση και θα φανεί και στις κάλπες. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αυτό το πικρό ποτήρι η κυβέρνηση Μητστάκη όσο και να σκούζουν τα Πετσοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης θα το πιεί μέχρι τέλους”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναπλ. γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 βρέθηκε στη Χίο για την ανοικτή πολιτική ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην πλατεία Ξυλά το απόγευμα της ίδιας μέρας σε συνέχεια της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση και προσέλκυση νέων μελών.

Πλαισιωμένος από τη Συντονίστρια Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χίου κ. Βάσω Μιχαλοπούλου και τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδη, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές και αιχμή του δόρατος την οικονομική κρίση και την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση ήρθε πριν τον πόλεμο και είναι θέμα πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης τόνισε ο κ. Βασιλειάδης αναφέροντας: ” Είμαστε έτοιμοι για την προσφυγή στις κάλπες. Θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ξανά σε μια δύσκολη συγκυρία τις τύχες του τόπου στα χέρια μας είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. ” είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι ο κορονοϊος αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες αλλά η ένταση με την οποία βιώνουν τον αντίκτυπο οι Έλληνες έχει ονοματεπώνυμο. “Η ένταση των φαινομένων στην ελληνική επικράτεια έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο. Κανείς δεν απαντά γιατί το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι διογκωμένο”.

Μιλώντας για νεοφιλελεύθερος εμμονές και πολιτικές αποφάσεις ο κ. Βασιλειάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκλωβίσει τη χώρα στο σπιράλ της κρίσης και επιτείνει τις επιπτώσεις από τη διεθνή συγκυρία.

Αναφορά έγινε στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που βαραίνει στο σύνολο της στον καταναλωτή, στην μη αξιοποίηση των συμφωνιών της ΕΕ, στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και στην απόλυτη εξάρτηση από το φυσικό αέριο. “Για όλα αυτά εμείς μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη. Δεν είμαστε καταραμένοι από τον Θεό, δεν φταίει μόνο η διεθνής συγκυρία. Αν έφταιγαν αυτά θα ήμασταν στο μέσο όρο της ΕΕ ενώ η Ελλάδα είναι πολύ χειρότερα.”, υποστήριξε δηλώνοντας ότι η μόνη λύση, πριν η οικονομική κρίση μετατραπεί σε ανθρωπιστική είναι η αλλαγή πολιτικής, να γυρίσει η χώρα πολιτική σελίδα με προοδευτική κυβέρνηση.

Ο ίδιος κατηγόρησε για το φιάσκο της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής αφού θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς και ο πολίτης θα την πληρώνει αλλά δεν θα τη… βλέπει.

Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι η ΝΔ ακολουθεί ΙΧ πολιτική στα διεθνή ζητήματα. Φεύγει η χώρα από δόγματα συμφωνημένα και από παράγοντας ειρήνης σταθερότητας και ανάπτυξης μπαίνει είτε ως μέρος του προβλήματος (ρωσοουκρανικό) είτε ως παρατηρητής του προβλήματος (Τουρκία).

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια