Η αλήθεια πονάει κύριε Μηταράκη

«Πόνεσε» πολύ καθώς φαίνεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από την αποκάλυψη του astraparis.gr ότι σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, έσπευσε άρον άρον να εγκρίνει τη επιχορήγηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με 299.000 ευρώ, για την υγειονομική θωράκιση κατά του κορονοϊού των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης.

Έσπευσε, λοιπόν, μετά το σημερινό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ μας, να μεταθέσει τις δικές του αποκλειστικά ευθύνες είτε στο δημόσιο λογιστικό και στην γραφειοκρατία, είτε στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ομολογώντας ότι από τις 4 Σεπτεμβρίου έχει ληφθεί η απόφαση, αλλά το χρήμα ακόμα να φτάσει στον αποδέκτη, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες προσλήψεων, προμηθειών υλικού κ.λπ.

Ιδού, τι ανήρτησε σε δημόσια ομάδα των μέσων ενημέρωσης της Χίου, «απαντώντας» – ουσιαστικά – στο ρεπορτάζ του astraparis.gr (αφού μόνον εμείς γράψαμε, θα μπορούσε να μας το στείλει ως απάντηση ή ως μήνυμα, αλλά ήθελε και νόμιζε ότι μπορούσε να μας «καρφώσει» και να μας «εκθέσει». Το έχει επιχειρήσει και άλλη φορά, άλλωστε):

«Αναφορικά με σχόλια σχετικά με την Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επιπλέον υγειονομική στήριξη των ΚΥΤ, αυτή εγκρίθηκε με ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Μετανάστευσης & Ασύλου (ΦΕΚ Β’ 3709/4-Σεπτεμβρίου-2020). Η πίστωση ολοκληρώνεται μετά από την διαδικασία που προβλέπει το δημόσιο λογιστικό, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Περιφέρεια να ξεκινήσει την παροχή των υπηρεσιών. Τονίζεται ότι την βασική ευθύνη δημόσιας Υγείας στα ΚΥΤ έχει και εκτελεί ο ΕΟΔΥ».

Για την ταμπακέρα, γιατί δηλαδή η σημερινή απόφαση εξεδόθη μετά από το μπάχαλο που προηγήθηκε, τσιμουδιά. Γιατί δεν εγκρίθηκε χθες η επιχορήγηση, κύριε Μηταράκη;