Η Ανταρσία στο Αιγαίο για τον χώρο καραντίνας στην Λευκωνιά της Χίου

Την αντίθεση της με τη δημιουργία χώρου καραντίνας στη Λευκωνιάς εκφράζει η Ανταρσία στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες που πρέπει να τίθενται σε υγειονομική απομόνωση προτείναμε είτε να ενοικιαστούν ξενοδοχεία (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο), είτε να ναυλωθούν πλοία.” Η υγειονομική απομόνωση σημαίνει ότι κάθε ένα άτομο που αντιμετωπίζεται ως πιθανό κρούσμα της νόσου πρέπει να είναι μόνο του σε δωμάτιο που θα του παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για την περίοδο των 14 ημερών, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που θα παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του”, τονίζει η Ανταρσία και σημειώνει:

Ειδικά για το κτήριο που νοίκιασε η κυβέρνηση στην Χίο  τονίσαμε ότι για να λειτουργήσει ως χώρος καραντίνας απαιτεί εκτεταμένες μετασκευές οι οποίες θα διαρκέσουν μήνες. Γι’ αυτό και είναι ακατάλληλο για την συγκεκριμένη χρήση.  Είναι ανάγκη άμεσα να βρεθεί χώρος υγειονομικής απομόνωσης των νεοεισερχόμενων προσφύγων.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο συνεχίζει να αγωνίζεται για:

  • Κλείσιμο όλων των Hot Spot τώρα. Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο ούτε στα νησιά ούτε άλλου.
  • Να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας (σε σπίτια και ξενοδοχεία) για την προστασία της υγείας τους αλλά και της υγεία των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται τα γκέτο.
  • Να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην χώρα. Να ενισχυθεί το προσωπικό των κέντρων υγείας και νοσοκομείων των νησιών του βορείου Αιγαίου άμεσα.
  • Να δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους και όσες επιθυμούν να μεταβούν στις χώρες τις Ευρώπης”.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια