Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει την αήθη επίθεση κατά του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Την αήθη επίθεση κατά του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη από τον παπά των Φλατσίων, την περασμένη Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία, η οποία καυτηριάζει ταυτόχρονα την στάση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, χαρακτηρίζοντάς την ως έμμεση επιδοκιμασία του παπά Νικόλα Λιαδή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει την αήθη επίθεση του ιερέα στα Φλάτσια με ύβρεις και ρίψη κερμάτων εναντίον του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία, ασχημονώντας, παρεμβαίνει αδικαιολόγητα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία υπερβαίνουν τον πνευματικό της ρόλο. Δεν προκαλεί εντύπωση, επίσης, το «χάιδεμα» – έμμεση επιδοκιμασία του ιερέα των Φλατσίων από τον μητροπολίτη Χίου, ο οποίος αναμιγνύεται τακτικά και δημόσια στην πολιτική ζωή με εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες, δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε άτολμη στον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, έναν διαχωρισμό που θα  περιόριζε τις εξουσιαστικές παρεμβάσεις της εκκλησίας και θα σηματοδοτούσε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ουδετερόθρησκο κράτος. Αντ’ αυτού, συνεχίζει να μισθοδοτεί τους κληρικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ώρα που δεν κάνει προσλήψεις στην εκπαίδευση και την υγεία, τομείς με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού από τις οποίες πλήττεται η κοινωνία.

Δυστυχώς, ο βουλευτής έπεσε ο ίδιος θύμα της ατολμίας της κυβέρνησής του».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια