Η Χίος υποδέχθηκε θερμά τους πρωτοετείς της ΑΕΝ Μηχανικών

Η ξεχωριστή σημασία που αποδίδει η Χίος συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση αποτυπώθηκε κατά τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, το πρωί της Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου 2018.

Η χιακή κοινωνία, με την πολυπληθή παρουσία των εκπροσώπων της, όλων των αρχών του νησιού και φυσικά και γονέων, καλωσόρισε θερμά τους 76 πρωτοετείς, οι οποίοι εφέτος ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές, σε μια σχολή, η οποία – όπως επεσήμανε η διοικήτριά της κα Μαρία Κατσάρη, είναι υπερπλήρης, σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις αίθουσες.

Στην σημασία που έχει για την κοινωνία και την οικονομία της Χίου η ναυτιλία και οι Χιώτες ναυτικοί ειδικότερα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος επεσήμανε με την σειρά του το ασφυκτικό κτιριακό περιβάλλον της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου. Έκανε δε γνωστό ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ των μελετών που ζητείται η εκπόνησή τους για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ είναι και αυτή που αφορά την δημιουργία νέας κτιριακής υποδομής, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της σχολής.

Σε σπουδαστές της σχολής απονεμήθηκαν βραβεία, συνοδευόμενα από χρηματικό ποσό, από την μητρόπολη Χίου, καθώς και ναυτιλιακές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο νησί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια