Η δομή καραντίνας ακόμη… ετοιμάζεται, σχολιάζει η «Χίος Μπροστά»

Την δική της εκδοχή για το τι συμβαίνει με την δομή καραντίνας, στη περιοχή Λευκωνιάς Χίου, δίνει η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά», με ανακοίνωσή της την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020. Αναλυτικά:

«Στις 8 Απριλίου ο κ. δήμαρχος συνεπικουρούμενος από την παράταξη του κ. Βουρνού έδωσαν το πράσινο φως στον υπουργό Μετανάστευσης για την υλοποίηση προειλημμένης απόφασης που αφορούσε την δημιουργία νέας δομής «καραντίνας». Το επιχείρημα ήταν να «θωρακίσουμε» το νησί.

Αύριο, 8 Ιουλίου, τρεις μήνες μετά, λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο ώστε να μπορεί να επιτελέσει ( ; ) τον ρόλο του!

Με την ολοκλήρωση των εργασιών είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώνεται και ο χρόνος της μίσθωσης και να ζητηθεί παράταση…

Είναι προφανές πλέον ότι καμία «υγειονομική θωράκιση» δεν εξασφαλίστηκε. Και το πρόβλημα θα ήταν εδώ αν το λιμενικό σώμα και ο στρατός δεν είχαν «στεγανοποιήσει» τα σύνορα, όπως ο ρόλος τους προβλέπει. Ευτυχώς που σε αυτό δεν προβλέπεται εμπλοκή του κ. δημάρχου και του κ. υπουργού Μετανάστευσης γιατί το μόνο που θα είχαμε θα ήταν ένα νησί γεμάτο δομές.

Και δεν μπορεί πλέον να γίνει κατανοητό γιατί και πάλι ενέπλεξαν το στρατό στη διαμόρφωση του κτιρίου, ο ρόλος του προφανώς δεν είναι αυτός.

Το ψέμα είναι κακός σύμβουλος και οι επικοινωνιακές κορώνες δεν λύνουν τα προβλήματα. Δεν αποσυμφορούν το νησί. Δεν οδηγούν στο κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Δεν θωρακίζουν το νησί.

ΥΓ. Σε ό,τι δε αφορά τον λαϊκισμό (που συλλήβδην κατηγόρησε όλες τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ο κ. δήμαρχος και ο κ. υπουργός όταν αναδείξαμε το θέμα) ο θυμόσοφος λαός λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια