Η φυσιολογική σύμπλευση Νότη Μηταράκη και Σταύρου Μιχαηλίδη

Και γιατί να μιλήσουν και πολύ περισσότερο να εκφράσουν την θλίψη τους για το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο οι υποψήφιοι βουλευτές Χίου κ. Νότης Μηταράκης (Ν.Δ.) και κ. Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αφού η πολιτική και των δύο είναι συγκλίνουσα.

Ο πρώτος, ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχει δεχθεί επικρίσεις εντός και εκτός συνόρων και έχει καταγγελθεί για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τα push back. Ο δεύτερος, ως… δελφίνος για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χίο έχει ταχθεί ευθέως υπέρ των push back.

Απευθύνονται δε αμφότεροι σε ακροατήριο που έχει μέσα πολλούς μισάνθρωπους και σκατόψυχους, όπως αυτοί που έλεγαν να πετάξουν τους πρόσφυγες στην θάλασσα από τα μπεντέμια και επιχαίρουν με τα ναυάγια προσφύγων και μεταναστών.

Τουτέστιν, αμφότεροι πλειοδοτούν για το ποιός θα μπορέσει να πάρει περισσότερους ψήφους από αυτό το σιχαμερό ακροατήριο.

Όσο για τους υπηρεσιακούς υπουργούς Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Κλιάρη και Μετανάστευσης κ. Δανιήλ Εσδρά (ο πρώτος είχε το γενικό πρόσταγμα των push back και των επαναπροωθήσεων ως αρχηγός του Λιμενικού Σώματος) το μόνο που βρήκαν να πουν και να υπερτονίσουν είναι ότι το σκάφος που ναυάγησε βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Αποσιωπούν δε εντέχνως ότι το σκάφος έπλεε σε περιοχή όπου την ευθύνη έρευνας και διάσωσης έχει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.