Η Καλογήρου κλείνει το ΚΥΤ της Μόριας

Την απόφασή της να κλείσει το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, στην Λέσβο, γνωστοποίησε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο χώρος λειτουργίας του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη Μόρια Λέσβου θεωρείται ακατάλληλος και επικίνδυνος για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον», επικαλούμενη σχετική αιτιολογημένη γνωμοδότηση- εισήγηση της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Π.Ε. Λέσβου, η οποία βασίστηκε σε εκθέσεις αυτοψίας υπαλλήλων του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της διεύθυνσης δημόσιας υγείας Π.Ε. Λέσβου».

Η κα Καλογήρου, τάσσει προθεσμία 30 ημερών (ημερολογιακών) στο αρμόδιο υπουργείο, για την αποκατάσταση όλων των σχετικών προβλημάτων, όπως αυτά λεπτομερώς αναφέρονται στην απόφαση.

«Μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας αυτής, έστω και για ένα εκ των αναφερομένων προβλημάτων, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προβεί στην απαγόρευση λειτουργίας του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο τη απόφασης, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και στον διοικητή του ΚΥΤ Μόριας κ. Ιωάννη Μπαλπακάκη.

moria_apofasi-converted