Η «καινοτομία» της Νέας Δημοκρατίας

Ως καινοτομία επιχείρησε να παρουσιάσει η νέα στην πολιτική κονίστρα της Χίου με την Νέα Δημοκρατία κα Πέννυ Τασσοπούλου την απουσία κεντρικού ομιλητή εξ Αθηνών, που – ως είθισται – καταφθάνουν για να ενισχύσουν τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων (ο κ. Σπίρτζης ήταν εξαίρεση).

Γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα της Χίου, είπε σε μια αποστροφή του λόγου της, για να δικαιολογήσει το γιατί «δεν φέραμε από τα κεντρικά».

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι είχαν καταβληθεί απέλπιδες προσπάθειες εκ μέρους της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, για να υπάρχει τέτοια παρουσία, πλην – όμως – τούτο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όλων των στελεχών.

Και βέβαια εδώ στη Χίο το ήθελαν πολλοί και πολύ κάτι τέτοιο, αφενός για να κρατήσουν ή και να διευρύνουν την πρωτιά στο νησί και το υψηλό πανελλαδικά ποσοστό του κόμματος και αφετέρου, γιατί οι σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων δεν είναι και οι καλύτερες. Και τούτο το γνωρίζουν οι πάντες, φανταζόμαστε και η κα Τασσοπούλου κάτι θα έχει… ακούσει.