Η Κανταράκη χρίζει διευθύντρια της εμπιστοσύνης της καταπατώντας τον κώδικα

Σε μία καταφανή και προκλητική παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα προχώρησε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, τοποθετώντας στην θέση προϊσταμένου διεύθυνσης άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της, εις βάρος άλλων που είχαν τα προς τούτο τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Χθες, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, παραιτήθηκε η προϊσταμένη λόγω συνταξιοδοτήσεως και σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα την θέση αυτή έπρεπε να την καταλάβει ένας από τους δύο επιλεγέντες από το 2011 τομεάρχες της υπηρεσίας και συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Κουτσοδόντης ή η κα Μαρία Σαραντινίδου.

Όλως… τυχαίως και οι δύο αυτοί υπάλληλοι περιλαμβάνονται σε εκείνους για τους οποίους η κα Κανταράκη, ανασύροντας εφέτος από το αρχείο τον φάκελο των επιλογών και κρίσεων του 2011, είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα αν είχαν τα προσόντα για τις θέσεις που κατέχουν, ενέργεια που καταγγέλθηκε ως συνδικαλιστική δίωξη.

Επίσης, όλως… τυχαίως και οι δύο είναι υποψήφιοι για την διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), στις εκλογές που διεξάγονται αύριο Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021 κι έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε σειρά αποφάσεων και στην πολιτική που εφαρμόζει στο νοσοκομείο η κα Κανταράκη.

Ακολουθεί η απόφαση Κανταράκη για την ανάθεση καθηκόντων

 

Η εγκύκλιος για το τι ισχύει στην περίπτωση αναπλήρωσης, η οποία και αγνοήθηκε

 

Σχόλια