Η καραντίνα του δημαρχείου ανέβαλε τον διαγωνισμό για το Μαυροκορδάτικο

Δεν μπήκε με το… δεξί η διαδικασία για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης του Μαυροκορδάτικου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος μεν για σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρες 10 – 10.30 το πρωί, πλην – όμως – ανεβλήθη, επειδή το δημαρχείο Χίου παραμένει κλειστό από χθες Πέμπτη, λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 έως 10:30, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Χίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Χίου δημοπρατεί το Μαυροκορδάτικο, πρώην αρχοντικό και νυν ξενώνας στον κάμπο της Χίου (Άγιος Γεώργιος Σταφυλάς), για περίοδο 20 ετών και με τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό τις 2.000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, το εκμισθούμενο ακίνητο, έχει επιφάνεια οικοπέδου 10.000 τ.μ. και κτίσματος 650 τ.μ. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη
σχετική πολεοδομική νομοθεσία και το Π.Δ. προστασίας του οικισμού του Κάμπου) ή ως οικία. Στην περίπτωση της μίσθωσης ως οικία δεν επιτρέπεται η υπομίσθωσή του, είτε με μακροχρόνια ή βραχυχρόνια μίσθωση, είτε μέσω ένταξης σε σχετική πλατφόρμα.

Σε ό,τι αφορά τα έξοδα για την ανακαίνιση του ακινήτου, η διακήρυξη ορίζει ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της 20ετούς μίσθωσης, το μίσθωμα θα μειώνεται κατά 208,33 ευρώ ανά μήνα, ποσό που αντιστοιχεί στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του ακινήτου, σύμφωνα με την σχετική έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μαυροκορδάτικο είχε εκμισθωθεί ως ξενώνας τον Απρίλιο του 2015 με τιμή προσφοράς 1150 ευρώ, πλην – όμως – η μισθώτρια το εγκατέλειψε και το παρέδωσε στον δήμο Χίου τον Απρίλιο του 2019. Ο δήμος Χίου ανακίνησε το θέμα της εκ νέου μίσθωσής του τον Μάιο του 2020, οπότε και έλαβε σχετική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια