Η κοινωνική ρουμανική ταινία «Η αποφοίτηση», στο Ομήρειο

Την κοινωνική ρουμανική ταινία, γαλλορουμανικής παραγωγής 2016, «Η αποφοίτηση» θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο Ομήρειο, την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 20:30.

Η ταινία είναι διάρκειας 127 λεπτών σε σκηνοθεσία – σενάριο Κριστιάν Μουντζίου και πρωταγωνιστούν Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Aντρίτσι.

Η κόρη ενός γιατρού έχει εξασφαλίσει μια υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αγγλία. Όμως μία μέρα πριν από τις εξετάσεις της, πέφτει θύμα επίθεσης και τα σχέδιά της ανατρέπονται. Ο πατέρας της προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια λύση αντιμέτωπος με πολλά ηθικά διλήμματα. Ο βραβευμένος με χρυσό φοίνικα σκηνοθέτης για το «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες», παρουσιάζει έναν ήρωα από τη γενιά της παλιάς Ρουμανίας στη σύγχρονη μετακομμουνιστική εποχή της χώρας να παλεύει με τα λάθη του, τη σύγκρουση των αξιών, τη διαφθορά και την απελπισία, προκειμένου να φύγει η κόρη του από τη χώρα. Ένα σενάριο που αγγίζει πολλές πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας και προκαλεί ερωτήματα διαχρονικά όχι μόνο για το ρουμανικό, αλλά και για το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Διακρίσεις: Βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Καννών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια