Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να αποσυμφορήσει τα νησιά από πρόσφυγες

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες από τα κέντρα κράτησης και υποδοχής στα ελληνικά νησιά σε περιοχές που θα είναι λιγότερο πυκνοκατοικημένες.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 σε ΚΥΤ είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα, αλλά η ανησυχία είναι μεγάλη ιδιαίτερα εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων και των άθλιων συνθηκών υγιεινής που αντιμετωπίζουν.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο ΒΒC ότι υπάρχει ένας συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση της χώρας μας για τη μεταφορά των πιο ευάλωτων.

Σημειώνεται ότι χθες το Ευρωκοινοβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου.

Το κοινοβούλιο ζήτησε  την εκκένωση των υπερπλήρων στρατοπέδων σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω από τους 42.000 ανθρώπους, όπως επίσης και αποτρεπτικά μέτρα για να μην χτυπηθούν οι πληθυσμοί από την πανδημία.

«Πολλοί από αυτούς έχουν επιβαρυμένη υγεία ήδη εξαιτίας των κακών συνθηκών στις οποίες έχουν ζήσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης ούτε σωστές συνθήκες υγιεινής» ανέφερε ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια