Η κυβέρνηση στοχοποιεί Ψαριανό που διαμαρτυρήθηκε γιατί καθυστερεί η σύνταξή του

Ένας πολίτης από τα Ψαρά της Χίου, ο οποίος είπε το παράπονό του για καθυστέρηση απονομής της σύνταξής του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την χθεσινή – Σάββατο 29 Απριλίου 2023 – επίσκεψή του στο νησί, στοχοποιήθηκε βάναυσα από την κυβέρνηση, που έδωσε στην δημοσιότητα προσωπικά του δεδομένα.

Ο πολίτης αυτός, μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα και κατά την συνάντηση που είχαν στον πεζόδρομο της Βουπάλου, στο κέντρο της Χίου, δήλωσε ότι είναι νεοδημοκράτης και ότι δεν προτίθεται πλέον να ψηφίσει την Νέα Δημοκρατία, λόγω της αναφερθείσας καθυστέρησης απονομής της σύνταξής του, από το 2019, κάτι που – όπως είπε – αφορά κι άλλους 30.000 συνταξιούχους. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι δεν έχει οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφού τον άκουσε με προσοχή, του είπε ότι δεν γνωρίζει την περίπτωσή του και παρουσίασε τι είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις, διαδικασία η οποία – όπως είπε – σταμάτησε μετά τις εκλογές του 2019. Επέκρινε δε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας για απονομή εικονικών συντάξεων, η εκκαθάριση των οποίων γίνεται αργότερα.

Από το υπουργείο Εργασίας διέρρευσε σε ευνοϊκά διακείμενα προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης ότι «o συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ, δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη! Ότι θα έφτανε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας και τα ρέστα, είναι όμως τουλάχιστον κωμικό.

Με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!».

Παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Άμεση υπήρξε μετά την διαρροή των προσωπικών δεδομένων του πολίτη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που ζητά για το γεγονός αυτό την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Αναλυτικά, η σημερινή – Κυριακή 30 Απριλίου 203 – ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ως εξής:

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ’50.

Έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν παράνομα σε φιλικές τους ιστοσελίδες τα προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που έκανε το «έγκλημα» να πει ότι δεν θα ξαναψηφίσει Ν.Δ.

Την μία ημέρα εργοδότες, που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση, απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενούς τους να ψηφίσουν Ν.Δ., παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Την άλλη ημέρα το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εκφοβίσει συνταξιούχους, βγάζοντας στη φορά τα προσωπικά τους δεδομένα.

Αν νομίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα κρύψει την αποτυχία του στις εκκρεμείς συντάξεις είναι γελασμένος.

Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής στην Έκθεση του ανέφερε ότι πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούσαν προς έκδοση και μάλιστα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και χωρίς να προσθέτουμε τις χιλιάδες λάθος συντάξεις που βγαίνουν fast track και πρέπει να εξεταστούν ξανά.

Τα ψέματα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και στις 21 Μαΐου θα πουν «Ως εδώ» στην εξαπάτηση.

Υ.Γ. Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση εισαγγελέα για αυτήν την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια.

Όλη η συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον συμπολίτη μας στο βίντεο που ακολουθεί μετά την 1:47:30