Η κυβέρνηση συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεθοδευμένες κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Ιωάννης Μπουρνούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “οι διαθέσιμες θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 θα είναι 614 λιγότερες από τις ήδη μειωμένες του 2021. Στα έξι τμήματα με έδρα τη Μυτιλήνη, οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι λιγότερες κατά 175 από πέρυσι (1010 από 1185), ενώ στο Τμήμα της Λήμνου προβλέπονται 50 λιγότερες θέσεις (150 από 200).

Η νέα αυτή μείωση των διαθέσιμων θέσεων στην πραγματικότητα θα σημάνει ακόμη μικρότερο πραγματικό αριθμό εισακτέων τον Σεπτέμβριο, λόγω και του κοψίματος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο συνεχώς μειούμενος αριθμός των εισακτέων αποτελεί μέρος του κατάπτυστου κυβερνητικού σχεδίου που υλοποιεί η κ. Κεραμέως και αφορά στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και στη δημιουργία «πελατείας» για τα «ισότιμα» κολλέγια που η ίδια νομοθέτησε”.

Ο κ. Μπουρνούς καλεί την υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση της υπογραμμίζοντας: ” Την καλούμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια περαιτέρω υπονόμευσης του πολύτιμου ρόλου που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα νησιά μας και να απέχει από κάθε ενέργεια που απειλεί την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του. Κι αν δεν το πράξει εκείνη, θα το κάνει πράξη πολύ σύντομα η επόμενη προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση, μετά την επερχόμενη πολιτική αλλαγή.”