Η Λαγκάδα ανοίγει τον δρόμο στον γαστριμαργικό τουρισμό

Με τη Λαγκάδα να πρωτοπορεί χάρη στην πρωτοβουλία του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας η Χίος στρέφεται και στον αξιοποίηση και ανάδειξη του γαστριμαργικού τουρισμού.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 19 και 20 Ιουλίου 2018 και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα μαγειρέψουν αναδεικνύοντας τις τοπικές μας συνταγές και την κουζίνα της Λαγκάδας, άντρες και γυναίκες του χωριού με επίσημη προσκεκλημένη την κ. Μαρία Εκμεκτζίογλου.

Η ίδια σήμερα με δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε δεν έκρυψε τη χαρά της για την παραμονή της για ακόμη μια φορά στη Χίο που τόσο αγαπά αλλά και για την πρωτοβουλία του συλλόγου.” Η Χίος έχει εξαίσια κουζίνα και μοναδικά τοπικά προϊόντα” είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως ο γαστρονομικός τουρισμός είναι πολύ σημαντικός. “Οι τουρίστες που φτάνουν σε έναν τόπο θέλουν να γνωρίσουν και τις γεύσεις του”, σχολίασε.

Από τον Δήμο Χίου ο κ. Δημήτρης Καράλης υποστήριξε ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Χίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας, κ. Ζαννής Κυριακός αναφέρθηκε στην παράδοση του χωριού που αποτελεί ήδη γαστριμαργικό προορισμό για επισκέπτες και χιώτες και τόνισε πως μέσα από το φεστιβάλ θα προβληθούν και θα αναπτυχθούν τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

 

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com