Η μεγάλη έξοδος από την ΒΙΑΛ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:33 Στον καταυλισμό της Σούδας θα επιδιωχθεί να φτάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, που έφυγαν από το hot spot της ΒΙΑΛ και ήδη κατευθύνονται στην πόλη της Χίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:23 Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ το μεσημέρι της Παρασκευής, 1η Απριλίου 2016 και κατευθύνονται προς την πόλη της Χίου, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχαν βγει στον επαρχιακό δρόμο και η πορεία τους, συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας και ασθενοφόρου, συνεχίζεται κατά πάσα πιθανότητα προς το λιμάνι ή τον καταυλισμό της Σούδας.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ άρχισαν να κινούνται προς την πόλη της Χίου.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει, κάτι που θα ήταν και παρακινδυνευμένο, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε αποτέλεσμα. Έτσι, έχει αρκεστεί στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου στον χώρο εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1650 πρόσφυγες και μετανάστες, που υπήρχαν σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις εκεί.

Οι εξελίξεις και νεώτερο ρεπορτάζ εδώ

Θα επανέλθουμε με νεώτερο ρεπορτάζ

vial exodos_0008 vial exodos_0003 vial exodos_0007 vial exodos_0002 vial exodos_0005 vial exodos_0001 vial exodos_0004

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια