Η μεγάλη κυβίστηση για την υπερδομή στο Αίπος μόλις ξεκίνησε

Η «ρεαλιστική πολιτική» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ειδικότερα δε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την δημιουργία της υπερδομής – φυλακής στο Αίπος,που προωθεί με λυτούς και δεμένους ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Στους κύκλους της δημοτικής αρχής του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη το έλεγαν χαμηλόφωνα και συνωμοτικά («μην μας κράξουν κιόλας»), ένα πρώτο δειλό βήμα έγινε με τον αντιδήμαρχο κ. Χάρη Μπουρνιά, που «διαπραγματεύθηκε» να μην ξεπεράσει τους 4.000 το ταβάνι της νέας υπερδομής, ακολούθησε η συγκέντρωση της 22ας Ιανουαρίου 2020 στην πλατεία Βουνακίου για να εκτονωθεί λίγο ο πληθυσμός και τσουπ τώρα έρχεται η πρώτη… κωλοτούμπα κι έπεται η συνέχεια.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, που μετέβη την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, με έξοδα της παράταξής του στην Αθήνα και συμμετείχε στην περιβόητη εκείνη σύναξη των εγχώριων ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, περισσότερο σαφής δεν μπορούσε να γίνει. Ανέλαβε τον ομολογουμένως άχαρο ρόλο του πρώτου για να στοιχηθούν σταδιακά και άλλοι και θα φανεί σύντομα στην αποδοχή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την δημιουργία της υπερδομής.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα politischios.gr προκύπτει ευθέως ότι ο κ. Ξενάκης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας της περίφημης κλειστής, ελεγχόμενη την είπε εκείνος με συγκεκριμένο ωράριο, δομής των 4.000 ανθρώπων, που φαίνεται ότι τελικά αποδέχεται και ως σχεδιασμό ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης.

Είπε, λοιπόν, στο ακροατήριό του ο κ. Ξενάκης επί λέξει: «Προτιμώ αυτούς τους 7.500, που δεν θάπρεπε νάναι τόσοι, να δεχθώ μια θέση που μου δίνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και να πω 4.000, αλλά ελεγχόμενοι με τα ΠΡΟΚΕΚΑ, ελεγχόμενοι όμως, που σημαίνει όχι κλειστή, επειδή κλειστή δεν είναι, που θα βγαίνουν στις 6, 6.30 το απόγευμα έξω και στις 10 πρέπει να είναι μέσα, παρά νάχω 7.500, οι οποίοι – μακάρι να διαψευσθώ- εάν παραμείνει έτσι η κατάσταση στη Χίο τον Ιούνιο θα έχουμε 12, 13.000 και να μην τους ελέγχω. Επομένως, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ρεαλιστικά πρέπει να το δω, να το αντιμετωπίσω και να δώσω λύση».

Για να διασκεδάσουμε και λίγο το θέμα να σημειώσουμε ότι στην ομιλία του ο κ. Ξενάκης αρχικά αναφέρθηκε σε πρόσφυγες και μετανάστες, πλην – όμως – το ακροατήριο εξανέστη κι άρχισε να του φωνάζει «λαθρομετανάστες», «λαθρομετανάστες», «λαθρομετανάστες». Ο ομιλητής αντέδρασε και τους λέει: «Θα μου επιτρέψετε να λέω τα πράγματα έτσι όπως τα θεωρώ εγώ καλύτερα…». Για να συμπληρώσει, αμέσως, μετά: «Βεβαίως είναι λαθρομετανάστες, δεν το αρνούμαι…»!

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής και του κ. Κάρμαντζη ειδικότερα, η οποία δύο φορές έχει εκφρασθεί κι έχει ψηφίσει αρνητικά στο κυβερνητικό σχέδιο, ουδεμία υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση στις παραπάνω θέσεις που διατύπωσε ο κ. Ξενάκης, έστω κι αν ο ίδιος τις χαρακτήρισε προσωπικές. Δηλαδή, τι είδους προσωπικές είναι, αφού στην σύναξη πήγε ως αντιδήμαρχος του δήμου Χίου κι όχι ως απλός πολίτης και μάλιστα επιχειρήθηκε να πληρωθούν από τον δήμο Χίου τα έξοδα μετακίνησής του, κάτι που τελικά δεν έγινε μετά τις έντονες αντιδράσεις των άλλων παρατάξεων.

Για τις οποίες και κλείνουμε εδώ εξεδόθη από τον δήμο Χίου και όχι από την Σύμπραξη Δημιουργίας που ανέλαβε, τελικά, τα έξοδα, μακροσκελέστατη απάντηση, που τις… περνούσε γενεές δεκατέσσερις!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια