Η ομάδα προφορικής ιστορίας Χίου στις εκδηλώσεις της Καλλιμασιάς

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στις 20:30, η ομάδα προφορικής ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ) συμμετέχει στο τριήμερο εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού πάρκου Καλλιμασιάς με την εκδήλωση «Στις γειτονιές και στα πουντιά».

Θα παρουσιάσει αποσπάσματα από προφορικές μαρτυρίες και ιστορίες ζωής, έξι κατοίκων της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος».

Συγκεκριμένα θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις που έδωσαν οι:  Χαράλαμπος Γανιάρης (Μύλος), Κώστας Κουμελάς (Πάνω Πόρτα), Φρειδερίκη Σταμούλη-Ψαλτάκη (Κισσσός) από την Καλλιμασιά, και Μαρία Βούκουνα-Γεωργαλά (Πλακωτή),  Αριστόδημος Πάμπαλος (Καταργός) και Βασιλεία Σεϊντάνη (Πλακωτή) από τα Νένητα.

Οι προσωπικές τους μαρτυρίες θα μας γυρίσουν αρκετές δεκαετίες πίσω, ζωντανεύοντας παιδικά και εφηβικά χρόνια, περιπέτειες στο σχολείο, βεγγέρες και ρομαντικές συναντήσεις, κρυφούς αρραβώνες, παλιά επαγγέλματα, στιγμές της καθημερινής ζωής και της καλλιέργειας της μαστίχας.  Ανάμεσα στις μαρτυρίες τους θα ακουστεί κι ένα απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε η συνταξιούχος δασκάλα Αγγελική Πλακωτάρη και αναφέρεται για τα χρόνια που υπηρέτησε στα Νένητα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από έκθεση φωτογραφιών από τη συλλογή του φωτογράφου Κώστα Σταμούλη στις οποίες έχει αποτυπώσει στιγμιότυπα της καθημερινότητας μισό αιώνα πριν.