Η ώρα του εισαγγελέα για το μπάζωμα στην παραλία «Κατσουνάκι» του Βροντάδου

Στον εισαγγελέα Χίου για τα περαιτέρω έχει φτάσει η υπόθεση με το μπάζωμα στην παραλία «Κατσουνάκι» του Βροντάδου, που έγινε στις 30 Ιουνίου και αποκάλυψε ο astraparis.gr στις 3 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της κτηματικής υπηρεσίας Χίου, που έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, προκύπτει – με βάση και την αυτοψία της υπηρεσίας – ότι έγινε διάστρωση με χώματα και μπάζα στην επίμαχη περιοχή, από την οποία και αλλοιώθηκε η μορφολογία της ακτογραμμής. Η διάστρωση έγινε σε μήκος δέκα μέτρων και πλάτος 3,5 μέτρων μέσα στην θάλασσα.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι  «η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς αδειοδότηση, αποτελεί παράβαση
σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2971/2001, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» κι ότι «η ίδια παρέμβαση είχε απασχολήσει την υπηρεσία μας και κατά το έτος 2019 και το κεντρικό λιμεναρχείο Χίου μας ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση του υπαίτιου».

Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία της αυτοψίας, φαίνεται ότι στο επίμαχο σημείο, κατά την χρονική περίοδο 2015-2016, ο κυματισμός έφτανε μέχρι το τοιχίο αντιστήριξης της επαρχιακής οδού Χίου – Καρδαμύλων. «Λόγω των ανωτέρω αναφερόμενων, εκτιμούμε ότι το υλικό της περσινής παρέμβασης θα έχει παρασυρθεί από τον κυματισμό και συμπερασματικά καταλήγουμε ότι η παρέμβαση του 2020 είναι με καινούργιο υλικό», επισημαίνεται στο έγγραφο

Η κτηματική υπηρεσία Χίου ζητά από το λιμεναρχείο Χίου να διαβιβάσει «οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο με την υπόθεση (π.χ. το από 29/06/2020 έγγραφο του δήμου Χίου / Γρ. αντιδημάρχου Β. Χίου τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος… κ.λπ.), προκειμένου να ληφθούν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα προστασίας κατ’ αυτού που επελήφθη της παρέμβασης και προκάλεσε την αλλοίωση της μορφολογίας του αιγιαλού στην περιοχή».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η εισαγγελία Χίου θα διατάξει προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία το ποινικό μέρος είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και το διοικητικό σε ό,τι αφορά την επιβολή προστίμων το λιμεναρχείο Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια